MENIU

Paul Allen a murit! Lucruri mai puţin ştiute despre unul dintre cei mai vizionari IT-işti din lume

<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
<p>Paul Allen a murit</p>
Paul Allen

Paul Allen a murit! Co-fondatorul Microsoft suferea de cancer. Acestea avea 65 de ani. El se numără printre cei mai vizionari IT-işti din întreaga lume!

Paul Allen a fondat în 1975 împreună cu Bill Gates al gigantului american din domeniul informaticii Microsoft. El a fost, de asemenea, cunoscut pentru acţiunile sale filantropice, în special în domeniul sănătăţii.

El mai este fondatorul Stratolaunch, o companie care a construit un avion uriaş capabil să lanseze rachete în spaţiu, testat în prezent în California.

Paul Allen. Cum a fost creată compania Microsoft?

Microsoft este una dintre cele mai importante corporații IT din lume, fiind înfințată de Paul Allen și Bill Gates, care erau prieteni din copilărie, în anul 1975.

Ce doi fondatori obișnuiau să plece de la ore și să își petreacă foarte mult timp în clasa în care atunci se afla doar un computer. Odată, ei au reușit să spargă acest computer, însă în loc să fie exmatriculați, ei au primit acces nelimitate la acesta pentru a-i îmbunătăți performanța.

Un computer vândut primăriei din Seattle

Nu după mult timp, Bill Gates și Paul Allen au creat o companie care se numea Traf-O-Data și care a vândut un computer primăriei din Seattle, cu care se înregistra traficul în oraș.

În anul 1973, Bill Gates a părăsit orașul Seattle pentru a urma Facultatea de Drept din cadrul Universității Harvard, însă nici acolo nu prea a mers la cursuri, ci își petrecea cel mai mult timp la centrul de computere, unde a reușit să își dezvolte abilitățile de programare.

După un timp, și Paul Allen s-a mutat în Boston și l-a presat pe Bill Gates să renunțe la facultate pentru ca echipa să poate lucra mai mult pe proiectele lor.

În anul 1975, Paul Allen a citit un articol despre micro-computerul Altair 8800 într-o revistă și împreună cu Bill Gates a decis să sune dezvoltatorii Altair – MITS – și să le propună să scrie o nouă versiunea a limbajului de programare BASIC folosit de acest computer.

După 8 luni, cei doi au putut să le prezinte celor de la MITS programul lor, iar aceștia au decis să îl scoată pe piață cu numele Altair BASIC.

Tranzacția realizată cu Altair i-a inspirat pe cei doi să înființeze propria companie de dezvoltare software. Astfel, pe data de 4 aprilie 1975 a fost înființată compania Microsoft, iar Bill Gates a fost primul CEO.

După doar doi ani, compania a deschis primul birou internațional în Japonia, sub numele de ASCII Microsoft.

Paul Allen. Viaţa co-fondatorului Microsoft

Paul Allen s-a născut pe 21 ianuarie 1953. El a fost un antreprenor american a cărui avere are la bază construirea împreună cu Bill Gates a companiei Microsoft.

Allen s-a născut în Seattle, Washington, ca fiul al lui Kenneth Samuel Allen, director asociat al bibliotecii universității Washington, și Edna Faye (născut Gardner)

Acesta a participat la cursurile școlii Lakeside, o școală privată din Seattle,cu prietenul său Bill Gates,care era cu trei ani mai tânăr dar împărtășeau același entuziasm pentru calculatoare. Ei au folosit terminalele școlii Lakeside pentru a-și dezvolta abilitățile de programare pe mai multe sisteme informatice.

După absolvire, Paul Allen a participat la cursurile Universității de Stat Washington, în cazul în care el a fost membru al societății Phi Kappa Theta pe care a abandonat-o după doi ani pentru a lucra ca programator la Honeywell în Boston, plasându-l din nou la vechiul său prieten. Mai târziu Allen îl convinge pe Bill Gates ca împreună să fondeze firma Microsoft.

Paul Allen vine cu ideea numelui companiei Microsoft

Paul Allen fondează Microsoft cu Bill Gates în Albuquerque, New Mexico, în 1975, și începe să comercializeze un program de interpretare a limbii numit BASIC. Allen vine cu ideea numelui original de "Micro-Soft",a povestit în 1995 pentru revista Fortune.

Contractul cu IBM a fost o cotitură în istoria Microsoft care i-a îmbogățit pe Allen și Gates.

Allen este diagnosticat cu limpfomul Hodgkin în 1982.Tumoarea lui a fost tratată cu succes după mai multe luni de radioterapie. Totuși, el nu mai revine la Microsoft și începe să se distanțeze de companie. Allen a demisionat oficial din comitetul director al Microsoft în Noiembrie 2000 dar a fost rugat să consulte un consilier pentru sfaturi de strategie pentru executivul companiei.

Paul Allen, unul dintre cei mai influenţi oameni din lume

În 2007 și 2008, Allen este inclus printre cei mai influenți oameni din lume de revista Time în topul Celor mai influenți 100 de Oameni din Lume.

El primește premiul Vanguard pentru Asociația Națională de Telecomunicații în 20 mai 2008.

Paul Allen a primit premii și distincții de la mai multe universități. În mai 1999 Universitatea Washington i-a decernat cea mai înaltă distincție, Cel mai distins cetățean. El a mai primit titlul de Doctor honoris causa de la Școala Federală din Lausanne în 31 martie 2007.

În 26 octombrie 2008 lui Paul Allen i-a fost oferit Premiul Umanitar Herbie Hancock de Thelonious Monk de la Institutul de Jazz pentru „realizările sale ca om de afaceri și filantrop global”.

În 31 ianuarie 2009 lui Paul Allen i-a fost oferit un premiu special de către Autoritatea Sportivă din Oregon.

A murit omul care a fondat gigantul Microsoft împreună cu Bill Gates

"Cu o mare tristeţe anunţăm moartea fondatorului nostru Paul Allen, cofondator al Microsoft", a scris compania Vulcan, fondată şi deţinută de Paul Allen.

"Paul Allen a decedat luni după-amiază, 15 octombrie 2018, în urma complicaţiilor unui limfom non-Hodgkin, la Seattle" (nord-vest), potrivit comunicatului citat de Agerpres.

Paul Allen a anunţat la începutul lui octombrie că această boală, tratată prima dată în 2009, a recidivat, dar că medicii sunt "optimişti".

Averea sa era estimată luni seară la 20,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Paul Allen "a creat produse, experienţe şi instituţii magice şi făcând aceasta a schimbat lumea", a declarat într-un comunicat CEO Microsoft, Satya Nadella.

El a fost proprietarul echipei de fotbal american Seattle Seahawks.