MENIU

Parcul Drumul Taberei din Capitală s-a redeschis

<p>Parcul Drumul Taberei din Capitală s-a redeschis</p>

Parcul Drumul Taberei din Capitală s-a redeschis, vineri, după aproximativ doi ani în care a fost închis pentru reamenajare. Investiţia s-a ridicat la 15 milioane de euro, iar cea mai mare parte a sumei a venit de la Uniunea Europeană. Aproape toate lucrările au fost finalizate, mai puţin serele exotice.

Parcul Drumul Taberei are trei locuri de joacă, două pavilioane de recreere pentru adulţi, unul dedicat celor pasionaţi de şah, două poduri, o pasarelă şi o zonă de spectacole cu scenă şi gradene. Nici iubitorii de sport nu au fost uitaţi: există o zonă de fitness, terenuri de handbal, fotbal şi tenis de câmp, dar şi o zonă pentru role şi biciclete.

Totodată, sera va avea pereţi din sticlă şi va avea o zonă continentală, una tropicală şi una sahariană.

Cu toate acestea, nu toţi bucureştenii se declară impresionaţi de noul parc. De altfel, aceştia au protestat de mai multe ori pentru că o parte din spaţiul verde a fost betonată.

"Nu e plăcut şi foarte mult metal introdus în parc plus că o suprafaţă foarte mare a parcului a rămas în soare. Era suficient numai să toaletăm arborii frumos. Am pierdut o suprafaţă îdestul de însemnată a parcurilor, aproape un hectar, în zona serelor", a declarat vicepreședintele Fundației Eco-Civica, Dan Trifu.