MENIU

Oprescu, arestat. Kovesi infirmă varianta flagrantului în cazul primarului general

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, că primarul Sorin Oprescu nu a fost oprit de anchetatori în momentul în care a luat banii, din considerente de tactică a anchetei, acesta fiind percheziționat corporal în sediul DNA.

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârșirii persupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca și un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziții domiciliare, după orele 20:00, deci perchezițiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate și alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte", a declarat procurorul-șef al DNA, citat de AGERPRES.

Kovesi a explicat că o parte din bani au fost găsiţi cu ocazia percheziției corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani - asupra unui martor, care a fost audiat în aceeași zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziția corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.