MENIU

Olivia Steer, lăsată fără argumente antivaccinare de către un cunoscut medic pediatru

Olivia Steer, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ai curentului antivaccinare, a fost lăsată fără argumente, într-un dialog pe care l-a avut cu un cunoscut medic pediatru, Mihai Craui. În emisiunea "Vorbeşte Lumea" de la Pro TV, specialistul a avertizat că unele discuţii privind riscurile vaccinurilor n-au bază ştiinţifică. 

Olivia Steer a fost contrazisă în momentul în care a invocat un studiu "necontestat ştiinţific", publicat în 1998  de către medicul Andrew Wakefield. Mihai Craui a atras atenţia că lucrarea a fost dovedită drept o fraudă ştiinţifică şi retractată chiar de renumita publicaţie medicală în care a şi fost publicat. Ca atare, legătura dintre vaccinare şi diverse afecţiuni sau tulburări de dezvoltare, cum ar fi autismul, nu este dovedită. 

“Există studii de siguranță pentru toate schemele naționale [de vaccinare – n.red.] reglementate în Uniunea Europeană și asta o face Agenția Europeană a Medicamentului“, a răspuns medicul pediatru, la întrebările repetate ale Oliviei Steer cu privire la siguranța vaccinurilor și la sursa de finanțare a studiilor de siguranță, potrivit edupedu.ro.

Un alt schimb de replici a vizat pericolul acumulării de aluminiu în organism ca urmare a vaccinărilor. "Este de spus că acei copii care se nasc și care sunt alăptați la sân primesc în primele 6 luni de viață de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern, decât ar primi în primele 6 luni din vaccinurile pe care trebuie să le facă la diversele scheme vaccinale." a afirmat medicul, în emisiunea de la Pro TV.

În cazul în care copiii au intoleranţă la lactoză şi primesc lapte de soia, "aceștia primesc cu aproape de 50 de ori mai mult aluminiu, decât ar conține vaccinurile primelor lor 6 luni de viață", a mai afirmat Mihai Craiu.

În aprilie 2018, activistei anti-vaccinare Olivia Steer i s-a retras un premiu acordat la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, ca urmare a reacţiei extrem de virulenrte a multor altor organizaţii, activişti şi chiar instituţii de stat din domeniul sănătăţii. 

"Antivaccinistei" Olivia Steer i s-a retras premiul, scandalul a atins cote inimaginabile

.

Mai multe articole despre:
scandal copii vaccinare olivia steer antivaccinare