MENIU

Șoferul care a ucis un om în Capitală și a fugit, adus în fața instanței cu propunere de arestare

Informaţii şocante ies la iveală în cazul şoferului care a comis un accident mortal şi a fugit de la faţa locului. Tânărul mai avea un dosar penal pentru conducere fără permis şi a fost trimis în judecată în acest caz la începutul verii. Cu toate astea, a fost lăsat liber de procurori pe motiv că nu există suficiente probe, deşi recunoscuse fapta. Tânărul va fi dus astăzi în faţa instanţei, cu propunere de arestare. Şi procurorii vor trebui să răspundă de ce l-au lăsat în libertate.

Miercuri, ora 06:30. O femeie îşi pierde viaţa pe bulevardul Energeticienilor din Capitală, după ce este lovită în plin de un autoturism. În loc să oprească, şoferul accelerează şi fuge de locul tragediei.

Timp de două zile, poliţiştii s-au mobilizat să-l găsească pe bărbat. Misiunea părea imposibilă. Aşa că au apelat la Facebook.

La scurt timp după această postare, poliţiştii aflau numele suspectului şi unde locuieşte. L-au aşteptat în faţa blocului, iar seara l-au prins când se pregătea să se urce din nou la volan. A fost încătuşat şi dus la Parchet.

În timpul audierilor, tânărul a recunoscut faptul că provocat acest accident şi că a fugit, lăsând în urmă victima să agonizeze. El a menţionat că era speriat, s-a temut. Ciudat este că la finalul declaraţiei a scăpat de cătuşe şi a ieşit pe acea uşă, liber ca pasărea cerului.

Procurorii au considerat că nu sunt suficiente probe că suspectul a comis fapta. Tocmai de aceea, sâmbătă după-amiază, l-au lăsat să plece acasă, deşi nu-i expirase încă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse, probele-cheie erau deja la dosar: imaginile de pe camerele de supraveghere, documentele care arată că nu are permis şi, mai ales, declaraţia sa, în care recunoaşte că a lovit victima şi a fugit.

În aceste condiţii, poliţiştii se mobilizează şi adună imediat noi probe şi martori. Mai mult, le propun procurorilor să îl ducă pe suspect în instanţă, pentru a fi arestat preventiv.

Duminică după-amiază. Bărbatul este ridicat iar de Poliţie şi dus să dea explicaţii în faţa anchetatorilor, apoi la locul faptei pentru a se face din nou reconstituirea. După o noapte lungă, oficiali din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 anunţă că bărbatul a fost reţinut. Două ore mai târziu, jurnaliştii sunt anunţaţi că suspectul este de fapt liber.

La cinci zile de la accident şi după două zile de controverse, Parchetul trimite un comunicat prin care anunţă că tânărul nu a putut fi reţinut, pentru că se mai emisese pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru aceleaşi fapte.

Procurorii spun însă că vor cere instanţei să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis auto în formă continuată.

În plus, Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General face verificări la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 pentru a afla dacă dosarul a fost instrumentat corect.

Mai multe articole despre:
accident şofer Facebook