MENIU

Investitorii germani REGRETĂ că au venit în România

<p>Investitorii germani ar fi ales o altă țară</p>

Daca ar fi sa aleaga astazi unde sa-si construiasca afacerea, aproximativ o cincime dintre companiile cu capital german din România ar alege altă țară.

Întrebați dacă ar alege astăzi același amplasament investițional, adică România, doar 83% dintre investitorii germani în România au răspuns afirmativ. Restul de 17% dintre companiile nemțești care au afaceri pe teritoriul țării noastre spun că ar fi fost mai bine dacă mergeau în altă țară, scrie Money.ro.

Deși stă mai bine decât noi la capitolul infrastructură și a fost de multe ori preferată de investitori în defavoarea României, Ungaria este mai prost poziționată decât țara noastră.

Astfel, un sfert dintre investitorii nemți din Ungaria nu ar mai alege această țară pentru derularea afacerilor. Aceeași situație este întâlnită și în rândul companiilor germane care activează în Slovenia.

Cel mai mulțumiți sunt nemții care au afaceri în Polonia și Estonia: 94% dintre aceștia ar alege același amplasament investițional, dacă ar fi să demareze din nou o afacere.