MENIU

O mare bancă străină cu sucursale în România, investigată pentru spălare de bani și corupție

Depozite bancare

Grupul bancar olandez ING este investigat de Procuratura din ţara de origine, fiind suspectat de spălare de bani şi corupţie, ceea ce ar putea să-i aducă amenzi semnificative, conform dezvăluirilor făcute de instituţia financiară în raportul anual publicat săptămâna trecută.

Un purtător de cuvânt al băncii a confirmat, ieri, investigaţia. "ING este supusă unei investigaţii a autorităţilor olandeze, referitoare la clienţi, spălare de bani şi fapte de corupţie", potrivit comunicatului ING.
Banca a primit şi solicitări de informaţii din partea autorităţilor americane, cooperând cu acestea.ING nu poate anticipa rezultatul investigaţiei, dar este posibil ca aceasta să ducă la impunerea unor penalităţi semnificative, se mai arată în comunicat.

ING a subliniat: "Sumele totale care trebuie rambursate sau compensate în unele cazuri urmează să fie stabilite. Impactul financiar total al litigiilor curente şi viitoare ar putea fi important. Dat fiind că investigaţia este în derulare, nu putem comenta mai mult decât că, în cadrul investigaţiilor, cooperăm cu autorităţile".

În urmă cu cinci ani, într-un caz separat, autorităţile din SUA au amendat ING cu 619 milioane de dolari, după ce au descoperit că banca olandeză a încălcat normele privind sancţiunile comerciale.

     

Mai multe articole despre:
null