MENIU

NUNTA REGALĂ 2018. Sărbătoare în Marea Britanie. Prințul Harry s-a căsătorit cu Meghan Markle

<p>Nunta regală</p>

NUNTA REGALĂ 2018. Marea Britanie are o nouă prinţesă. Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au unit destinele într-o ceremonie emoţionantă, la Capela Saint George, în prezența a 600 de invitați. Pentru că tatăl ei a lipsit de la nuntă, mireasa a fost condusă la altar de socrul ei, Prințul Charles. Ceremonia a îmbinat tradiţia cu modernismul și a avut elemente multiculturale. Meghan a purtat o rochie albă, iar preotul episcopal, originar din Chicago, este un susținător al căsătoriilor între persoane de același sex. 

NUNTA REGALĂ 2018. Întreaga lume şi-a ţinut respiraţia când Meghan Markle a coborât din maşină, în faţa capelei Saint George. Rochia impresionantă, semnată de prima femeie director artistic a celebrei case de modă Givenchy, a arătat perfect stilul modern al tinerei mirese. 

Meghan a păşit singură, până la un punct, către altar - un simbol al independenţei sale. A fost, apoi, condusă de socrul său, prinţul Charles, după ce tatăl ei a anunțat că are probleme de sănătate și a lipsit de la ceremonie. Slujba a îmbinat tradiţia cu modernismul. Ceremonia multiculturală a fost una fără precedent în Casa regală. 

Mirii au spus încă de la început că vor ca întregul popor să le fie alături în această zi. Iar plimbarea cu caleaşca prin Windsor, o adevărate baie de mulţime, a demonstrat exact acest lucru. 

Marele absent, tatăl lui Meghan, aflat în convalescenţă la spital, a declarat pentru presa americană că fiica sa arată extraordinar şi pare fericită. El i-a urat să aibă o viaţă împlinită alături de Harry. 

sursă video: Realitatea TV


NUNTA REGALĂ 2018. De ce apare cuvântul "sex" în noul titlu de noblețe al lui Meghan Markle

Meghan Markle și prințul Harry vor fi cunoscuți ca Ducesa și Ducele de Sussex, potrivit unui anunț făcut de Kensington Palace.

Meghan Markle. Potrivit tradiției, membrii masculini ai familiei regale britanice primesc un titlu nobiliar de la monarhie în yiua nunții lor, scrie The Telegraph.

Cum titlul de Duce de Duke of Sussex era vacant, toată lumea a bănuit că aceasta va fi alegerea familiei regale pentru Harry.

NUNTA REGALĂ 2018.Ce nume de familie va avea Meghan Markle, după nunta cu Prințul Harry

Nunta Meghan Markle și Prințul Harry Numele complet al actriței din „Suits" este Rachel Meghan Markle, iar după căsătorie ea se va schimba în Rachel Meghan Mountbatten – Windsor, potrivit istoricului regal Carolyn Harris. Descendenții Reginei Elisabeta a II-a poartă numele de Windsor, precum și numele Mounbatten, după numele soțului ei – Prințul Philip.

„Odată căsătoriți, Meghan se va semna doar cu Meghan, fără nume de familie. Așa cum Harry se semnează doar cu Harry", spune expertul regal Marlene Koenig.

Nunta Meghan Markle și Prințul Harry După nuntă, Meghan Markle va purta titlul de „Ducesă de Sussex", în timp ce Prințul Harry va fi „Duce de Sussex". De asemenea, referințele la Meghan Markle se vor face sub titulatura de „Alteța sa Regală", odată ce va intra în familia Regală a Marii Britanii.

Până în 1917, Familia Regală din Marea Britanie nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit doar numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York, până când Regele George al V-lea a decis să schimbe această tradiție.

Inițial, Regele George făcea parte din Casa Saxa – Coburg – Gotha și, pentru că era de proveniență germană, a decis să îl schimbe în timpul Primului Război Mondial, din cauza sentimentelor anti-germane, cu numele de Winsdor, după unul dintre castelele aflate în proprietatea Familiei Regale. Regele George al V-lea nu a schimbat doar numele dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei cu sânge albastru să poarte numele de Winsdor.

Urmașul la tron al lui George al V-lea a fost George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a. George al VI-lea a devenit, în anul 1949, primul conducător al Commonwealth-ului (asociaţie voluntară a 53 de state suverane, dintre care cele mai multe au fost colonii britanice sau teritorii dependente ale acestor colonii), iar după moartea sa, în anul 1952, Elisabeta a II-a l-a urmat la conducere.

În anul 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prinț al Greciei și al Danemarcei, care a fost înrolat în Marina Regală Britanică. Drept rezultat, numele Familiei Regale este Mountbatten – Winsdor, deși nu este obligatoriu pentru ei să îl folosească.

NUNTA REGALĂ 2018. Prințul Harry și Meghan Markle, o iubire ca-n filme

Pentru Prinţul Harry şi Meghan a fost dragoste la prima vedere. Momentul a avut loc în iulie 2016. O întâlnire aranjată de un prieten comun s-a transformat rapid într-o iubire pasională. Cei doi s-au întâlnit şi a doua zi, iar Harry s-a declarat fascinat de firea lui Meghan. 

Prima ieşire în public a celor doi a avut loc septembrie anul trecut, la jocurile Invictus din Canada, pentru veterani de război. Și la mai puţin de un şi jumătate de la prima întâlnire, Regina Elisabeta a Doua şi-a dat binecuvântarea pentru nunta regală. 

Inelul primit de Meghan are şi el o istorie. Designul a fost realizat chiar de prințul Harry. El a încorporat în bijuterie două pietre prețioase care i-au aparținut mamei sale, Diana.

NUNTA REGALĂ 2018. Prinţul Harry e al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Mare amator de petreceri în adolescență și în primii ani de tinerețe, el e caracterizat de ziarişti drept popular şi modest. A avut mai multe relaţii de lungă durată, dar niciuna dintre partenere nu a reuşit să îl aducă în faţa altarului. 

Mai mare cu trei ani ca Harry, Meghan Markle e cunoscută în special pentru rolul ei în serialul Suits. Actriţa americană este divorţată şi e metisă, aspecte comentate pe larg de presa britanică. Meghan e activistă pentru drepturile femeilor şi susţinătoare a programelor umanitare. 

Nunta Regală. Marele secret al lui Meghan Markle, dezvăluit

Actrița Meghan Markle (36 de ani) are o rutină de îngrijire a tenului bine pusă la punct cu ajutorul cosmeticianei Nichola Joss, care a sfătuit-o să nu încerce produse sau tratamente faciale noi cu cel puțin o lună înainte de nuntă. Nicola a subliniat importanța acestei rutine și recomandă oricărei femei să-și curețe întotdeauna fața și să-și maseze tenului folosind anumite mișcări ale degetelor.