MENIU

Nu mai mâncați castraveți murați, dacă suferiți de aceste boli! Avertismentul medicilor

Medicii îi sfătuiesc pe cei care suferă de anumite afecțiuni să nu mai consume castraveți murați.

Murăturile sunt deseori garnitura preferată atât pentru friptură, cât şi pentru orice altă mâncărică. Consumate cu regularitate, murăturile ne pot încărca foarte mult organismul cu sodiu, dar, aduc şi o cantitate relevantă de vitamina K (15% din necesarul zilnic).

Deşi sunt delicioşi, castraveciorii muraţi sunt plini de sodiu. Consumul alimentelor bogate în sodiu duce la mărirea tensiunii şi favorizează apariţia la retenţiei de lichide şi a balonării

Persoanele care suferă de diabet sau probleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu, altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.

Castraveciorii în sine sunt foarte sănătoşi, deoarece sunt bogaţi în vitamina K, C, biotină şi magneziu. Însă, odată trecuţi prin procesul de murare, care implică mult oţet şi sare, aceştia îşi pierd din proprietăţi şi din conţinutul de vitamine. De asemenea, oţetul folosit la murare poate cauza aciditate în organism, excepţie făcand cel din vin sau cel din mere.

Aciditatea excesivă creează în corpul nostru mediul perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de cancer şi a fungilor.

 

Mai multe articole despre:
castraveţi muraţi