MENIU

Noile atracţii de la Zoo Braşov: trei pui de tigru siberian VIDEO

Noi atracţii la Grădina Zoologică din Braşov. Trei pui de tigru siberian vor putea fi admiraţi de localnici şi turişti. Braşovenii îi vor putea boteza pe puii de tigru accesând pagina de Facebook a grădinii zoologice.

Noi atracţii la Grădina Zoologică din Braşov. Trei pui de tigru siberian vor putea fi admiraţi de localnici şi turişti. Braşovenii îi vor putea boteza pe puii de tigru accesând pagina de facebook a grădinii zoologice.

Cei trei tigrişori au doar patru luni. Abia au fost înţărcaţi şi sunt sută la sută carnivori.

Dumitru Daneş, director Zoo Braşov, spune: "Mănâncă în jur de două kilograme de carne pe zi, iar cei mari, fiind mari, mănâncă în jur de 8-10 kg de carne zi, în special, de cal. Carnea de pasăre nu este recomandată".

Deocamdată, micuţii nu au nume. Naşi le vor fi braşovenii.

Viceprimarul Braşovului spune: "Cu siguranţă, vom face un concurs pe pagina de Facebook a grădinii zoologice, unde vor putea participa toţi turiştii sau toţi braşovenii. De asemenea, copiii. Îi aşteptăm să-i şi vadă, apoi să-i şi denumească".

Cei trei tigri siberieni aduşi din Călăraşi nu sunt singurele exemplare rare pe care Zoo Braşov le poate prezenta vizitatorilor. Aici găsim şi o bufniţă polară, o altă specie pe cale de dispariţie.

"Exemplarul de faţă de-a fost donat de un cetăţean. Am înţeles că sunt pe cale de dispariţie şi mai sunt 290.000 de exemplare".

Tigrişorii au costat în total 45 de mii de lei. Costul întreţinerii lor este acum unul acceptabil, însă, odată ce vor ajunge la maturitate, pentru mâncarea unui singur exemplar se vor cheltui 80 de lei zilnic.