MENIU

Noi tensiuni între SUA și Rusia. Iată de la ce a pornit noul scandal internațional

Kremlinul solicită Washingtonului clarificări în legătură cu situația unui băiat cu cetățenie ruso-americană, în vârstă de 9 ani, preluat de autoritățile Statelor Unite după moartea părinților săi în incidente violente.

Daniel Morozov, în vârstă de nouă ani, a rămas orfan după ce tatăl său ar fi omorât-o pe mamă, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţia americană, a declarat Anna Kuzneţova, avocatul rus al poporului responsabil de drepturile copilului.

"Nici eu, nici Consulatul general rus nu am primit niciun răspuns din partea autorităţilor americane. Nu ne-a fost oferită nicio informaţie, şi nici rudelor", a afirmat Anna Kuzneţova, citată de agenţia Tass.

"Este important să ştim unde vrea să trăiască acest copil, dorinţa lui. Dar, până acum, nu am aflat nimic", a spus oficialul rus, scrie Mediafax.

Autoritățile americane susțin că acest caz este o problemă internă, dat fiind faptul că Daniel Morozov este cetățean american. Totuși, copilul are și cetățenie rusă.

Incidentul, în urma căruia au murit părinții copilului a avut loc pe 22 august, în districtul Encino din Los Angeles. Tatăl copilului, Konstantin Morozov, în vârstă de 48 de ani, figura pe o listă a persoanelor urmărite după ce soția sa a fost găsită moartă în Santa Maria, California. Poliția din SUA a utilizat arme pentru prinderea bărbatului. În urma rănilor suferite, omul a murit.

Mai multe articole despre:
Rusia SUA incident tensiuni