MENIU

NOAPTEA MUZEELOR. Ce să faci de NOAPTEA MUZEELOR

NOAPTEA MUZEELOR 2014

NOAPTEA MUZEELOR. Expoziţia "Antebellum", în cadrul căreia vor fi expuse vehicule istorice fabricate înainte de 1945, va putea fi vizitată duminică, între orele 10.00 - 12.00, în Parcul Carol din Capitală, informează organizatorii evenimentului.

NOAPTEA MUZEELOR. "Antebellum" a ajuns la cea de-a X-a ediţie, evenimentul fiind organizat de Retromobil Club România. La evenimentul din Parcul Carol vor participa 25 de automobile şi motociclete, astfel că vizitatorii vor putea admira modele fabricate de mărci în prezent dispărute, precum Aero, Wanderer, NSU, Hanomag, Nash, Plymouth.

Evenimentul va fi prefaţat de o expoziţie organizată de Noaptea Muzeelor, în colaborare cu Fundaţia Löwendal. Astfel, sâmbătă, în intervalul 18.00 - 02.00, vor fi expuse cinci automobile în curtea fundaţiei situată în Piaţa Gheorghe Catacuzino din Capitală.

"Modelele automobilelor ce vor fi expuse în cadrul celei de-a X-a ediţii «Antebellum» sunt unice şi sunt adevărate piese de colecţie de care vizitatorii sunt foarte interesaţi de fiecare dată când avem ocazia să le expunem. Totodată, suntem încântaţi că Retromobil Club România participă pentru prima oară la Noaptea Muzeelor şi suntem siguri că maşinile expuse în Capitală vor atrage iubitorii de cultură, istorie şi ştiinţă ce vor cutreiera străzile Bucureştiului sâmbătă seară", a declarat Bogdan Coconoiu, preşedintele Retromobil Club România.

NOAPTEA MUZEELOR.
Ediţia anterioară a expoziţiei "Antebellum" a avut loc anul trecut, la Mall Vitan, printre maşinile cu parfum interbelic fiind expuse şi mărci existente şi în prezent, precum Ford, Fiat, Skoda şi Chevrolet.

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo din Bucureşti va fi deschisă publicului în Noaptea Muzeelor, în intervalul orar 21.00 - 5.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii din Bucureşti, iar intrarea va fi gratuită, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Expoziţia World Press Photo 2014 este deschisă publicului larg în fiecare zi din perioada 8 - 29 mai, între orele 11.00 - 21.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii.

NOAPTEA MUZEELOR.
În primul weekend de la deschidere, peste 2.000 de vizitatori au trecut porţile celei mai importante expoziţii internaţionale de fotojurnalism - World Press Photo.

Ediţia de anul acesta a expoziţiei World Press Photo a fost aşteptată cu mult entuziasm, astfel că, înainte de deschiderea oficială, peste 10.000 de bilete au fost cumpărate în avans de companii din România, pentru a fi oferite angajaţilor.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, vizitatorii pot urmări în spaţiul special amenajat pentru expoziţie proiecţii de scurtmetraje oferite de ShortsUp.

World Press Photo încearcă să genereze interes din partea publicului pentru fotografie, să crească aprecierea pentru munca fotografilor şi să încurajeze liberul schimb de informaţii. Numărul ridicat de vizitatori din această ediţie susţine scopul principal al evenimentului, acela de a informa şi trezi interesul pentru lumea în care trăim.

NOAPTEA MUZEELOR.
Evenimentul de la Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, care este itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Expoziţia World Press Photo este o iniţiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955, în Olanda, care activează ca organizaţie independentă, nonprofit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundaţiei este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară la nivel mondial.
Competiţia a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanţi din 124 de ţări, care au înscris 101.254 de fotografii.

În 2012, expoziţia a fost readusă pentru prima dată la Bucureşti, după 18 ani de absenţă, prin eforturile Fundaţiei Eidos, care a organizat şi ediţia de anul trecut.

Mai multe articole despre:
muzeu muzee Noaptea Muzeelor NOAPTEA MUZEELOR 2014