MENIU

Ninsorile revin în forţă în România! HARTA cu cele mai afectate zone

Ninsorile revin în forţă în România! Vezi unde ninge în weekend

Meteorologii au emis o informare care anunţă pentru weekend ninsori local însemnate cantitativ, precipitații mixte, dar şi intensificări ale vântului, pe fondul scăderii temperaturilor.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19 ianuarie, ora 20:00 – 20 ianuarie, ora 08:00) în zonele montane a nins, local mai însemnat cantitativ și s-a depus un strat nou de zăpadă, mai ales în Maramureș și în Transilvania.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea, mai întâi sub formă de ploaie și lapoviță, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă, cu grosimi între 4 şi 8 cm, local în jurul a 10 cm.

În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.