MENIU

Nicușor Constantinescu rămâne după gratii! Cererea de suspendare a executării pedepsei, respinsă

<p>Nicușor Constantinescu</p>

Instanţa supremă a respins, miercuri, cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu de a-i fi suspendată executarea pedepsei de cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal, stabilind pentru 8 februarie termenul pentru judecarea recursului în casaţie.

"Respinge cererea de suspendare a executării hotărârii. Termen recurs în casaţie - 8 februarie 2017", se arată în decizia instanţei, potrivit News.ro.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu le-a cerut, miercuri, judecătorilor să suspende executarea pedepsei de cinci ani de închisoare primită de clientul lui, pe durata judecării recursului.

La rândul lui, procurorul de şedinţă a apreciat că motivele medicale nu sunt suficiente pentru suspendarea pedepsei. 

Instanţa a amânat iniţial judecarea pentru că Nicuşor Constantinescu ceruse în mod expres să fie prezent în sală, dar nu a ajuns din cauza vremii nefavorabile. 

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, în 29 iulie, de Curtea de Apel Bucureşti, la 15 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi plătit 30 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi a fost contestată la instanţa supremă.

O altă pedeapsă, de şase ani de închisoare, a primit Nicuşor Constantinescu în 27 iunie, la Tribunalul Bucureşti, care l-a găsit vinovat de abuz în serviciu pentru că a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia a fost contestată şi se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o soluţie definitivă în acest caz.

Totodată, Constantinescu este judecat în alte trei dosare și trimis în judecată, în 25 noiembrie 2016, într-o cauză instrumentată de DNA.