MENIU

Negocierile de la ROMATSA, prelungite târziu în noapte. Greva ar putea fi anulată

Negocierile de la ROMATSA continuă și astăzi, înainte de greva generală programată marți, 1 septembrie, după ce discuțiile de ieri au fost prelungite până în această dimineață, la ora 4.00. Sindicaliștii au anunțat că dacă negocierile vor decurge ca până acum sunt șanse mari să renunțe la grevă.

Controlorii de trafic au anunțat că discuțiile decurg bine și că este posibil ca greva generală programată marți, 1 septembrie, să fie anulată. Însă, pentru un acord, controlorii de trafic aerian vor să treacă toate funcţiile de pe organigrama nouă pe vechile posturi. Asta ar însemna că o bună parte dintre actualii şefi din ROMATSA îşi vor pierde scaunele.

Sindicaliștii și conducerea ROMATSA s-au întâlnit, ieri, din nou să vorbească în special despre organigramă, negocieri ce s-au prelungit până târziu în noapte. Modificarea ei ar înseamna salarii mai mici pentru cei deveniți șefi  sau mutaţi în aparatul central.

Cu asul în mânecă după victroia de la Tribunal, sindicaliştii de la ROMATSA încep să câştige teren în faţa patronatului. Deja problema organigramei este aproape rezolvată. Rămâne de dezbătut problema salariilor care vor să fie cu 2% mai mari pentru ultimele şapte luni.

Revendicările salariale vin în contextul în care salariul mediu al angajaţilor de la ROMATSA e de peste 20.000 de lei. Şi în condiţiile în care 12 din 14 revendicări păreau îndeplinite.

"Noi suntem încrezători, undeva în jur de peste 90%, că vom găsi soluții și până marți să nu declanșăm această grevă", a declarat Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicatului din ROMATSA.

Deşi sindicaliştii s-au plâns de tehnica învechită din regie care pune în pericol zborurile, această revendicare nu a apărut niciodată în negocierile cu autorităţile.

"Prin tot ce am trecut în ultimele luni nu putem să declarăm decât în momentul în care ceva este pus pe hârtie şi aranjat şi rezolvat", a spus Florin Diaconu, de asemenea unul dintre liderii sindicatului.

Pe 1 septembrie, dacă negocierile vor eşua, controlorii de trafic aerian vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. Asta ar însemna că două treimi dintre avioane fie nu vor zbura, fie vor ocoli România. Dincolo de disconfortul creat călătorilor, în ambele situaţii, piederile pentru companiile aeriene, pentru agenţiile de turism şi, implicit, pentru stat ar fi colosale. Agenţiile de turism spuneau chiat că protestul controlorilor de trafic poate fi încadrat la subminarea economiei naţionale.