MENIU

Nadia Comăneci, apariție senzațională la Globurile de Aur 2019

<p>Nadia Comaneci si Richard Gere, la Golden Globes 2019</p>
<p>Nadia Comaneci_Antonio Banderas_Golden Globes 2019</p>
<p>Nadia Comaneci_Carl Lewis_Golden Globes 2019</p>
<p>Nadia Comaneci_Daniel Craig_Golden Globes 2019</p>
<p>Nadia Comaneci_Glenn Close_Golden Globes 2019</p>

Nadia Comaneci a fost prezentă la ceremonia Golden Globes Awards, acolo unde s-a întâlnit cu nume uriașe ale cinematografiei mondiale.

Nadia Comaneci s-a întreținut la Globurile de Aur, printre alții, cu Daniel Craig, Antonio Banderas, Richard Gere și Glenn Close, după cum se poate vedea în galeria foto.

Filmele "Green Book", "Bohemian Rhapsody" şi "Roma" au fost câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc aseară, la Los Angeles.

Globurile de Aur 2019 au venit cu o surpriză în acest an. Deși se preconiza că "A Star Is Born" este marele favorit, pelicula a plecat acasă doar cu premiul pentru cel mai bun cântec („Shallow”). Rami Malek și "Bohemian Rhapsody" au fost desemnați câștigători. De asemenea marele câștigător a fost "Green Book", film biografic, care a primit trei premii.

Biografie Nadia Comăneci

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti. La 6 ani, a început să practice gimnastica, iar la vârsta de numai 11 ani a ocupat primul loc în proba de individual compus a Campionatelor naţionale de juniori şi în concursul pe echipe.

În 1973, la Campionatele Internaţionale de Gimnastică ale României, Nadia Comaneci a cucerit cinci medalii de aur.

În 1975, la 14 ani, Nadia Comaneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene în patru probe: individual compus, sărituri, paralele inegale şi bârnă şi a cucerit medalia de argint la sol. În competiţia preolimpică, desfăşurată în acelaşi an, Nadia Comăneci a obţinut medalia de aur la individual compus şi la paralele inegale.

În 1976, la Montreal, Nadia Comaneci a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa. Nadia a devenit atunci prima gimnastă din istorie căreia i s-a atribuit nota 10 într-un concurs (de 7 ori).

În 1980, la Jocurile Olimpice de la Moscova, Nadia Comaneci a obţinut două titluri, la bârnă şi sol, şi două medalii de argint, la individual compus şi cu echipa. S-a clasat a doua la individual compus după sovietica Elena Davîdova. Atunci, Nadia a fost obligată să îşi aştepte nota mai bine de o jumătate de oră, până ce Davîdova şi-a încheiat exerciţiul, fapt ce a generat un scandal imens.

În 1989, cu o lună înainte de căderea regimului condus de Nicolae Ceauşescu, Nadia Comaneci a fugit din România comunistă, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii.

În 1996, Nadia Comaneci s-a căsătorit cu Bart Conner, campion de gimnastică american, dublu campion olimpic, ceremonia având loc la Bucureşti.

În 2006, Nadia Comaneci a devenit mamă, dând naştere unui băiat, Dylan Paul.

Împreună cu soţul său, Bart Conner, Nadia Comăneci deţine Academia de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City.