MENIU

Ministrul Finanțelor din Irlanda, Paschal Donohoe, ales președinte al Eurogrup

Ministrul Finanțelor din Irlanda, Paschal Donohoe, ales președinte al Eurogrup

Ministrul irlandez al Finanțelor, Paschal Donohoe a fost ales, astăzi, de către colegii săi la președinția Eurogrupului. Un anunț în acest sens a fost făcut de  Mario Centeno, actualul titular al funcției, relatează AFP, citat de Hotnews.ro.

Paschal Donohoe, în vârstă de 45 de ani, este considerat un gestionar prundent care a adus bugetul ţării pe un drum drept după o severă recesiune.
 
Donohoe, ales în turul doi împotriva Nadiei Calvino din Spania, care aparține unui guvern de stânga, urmează să preia funcția pe 13 iulie. Liberalul luxemburghez Pierre Gramegna s-a retras după un prim tur.
 
Preşedintele Eurogrupului stabileşte agenda pentru reuniunile lunare ale miniştrilor de Finanţe din zona euro şi lucrează pentru stabilirea unei soluţii de compromis cu privire la politicile cheie.
 
Postul de preşedinte al Eurogrupului este unul dintre cele mai importante de la Bruxelles, alături de mandatul de preşedinte al uneia dintre cele trei mai instituţii ale UE, Ursula von der Leyen (Comisia), Charles Michel (Consiliul), David Sassoli (Parlamentul), şi de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, scrie și Agerpres.
 
 
 
Mai multe articole despre:
paschal donohoe eurogrup