MENIU

Ministrul Energiei cere adoptarea cât mai rapid a certificatului verde COVID, în ciuda protestelor

Sursa foto: Facebook

Virgil Popescu, ministrul Energiei, cere adoptarea cât mai rapid a certificatului verde, deși majoritatea populației se opune, respectiv în ciuda protestelor de la Parlament, de marți, 21 decembrie.

Propunerea a făcut-o Virgil Popescu în Parlament, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor. Totodată, ministrul s-a contrazis și a precizat că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie, care ar urma să fie introdusă la pachet cu obligativitatea certificatului la locul de muncă.

„Trebuie să ne protejăm. Nu susţin vaccinarea obligatorie, dar certificatul verde este cu totul altceva, aşa că nu văd de ce nu am avea o lege rapidă a certificatului verde, mai ales că ne aşteptăm la un nou val, al variantei Omicron, aşa cum vedem în spaţiul european”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a adăugat că a primit zeci, poate sute de telefoane pe zi în ultima vreme pentru a nu vota legea certificatului verde.

„Eu sunt un susţinător al certificatului verde, vedem că acest certificat este în toată Europa.

(…) Deocamdată nu am văzut niciun proiect de Lege în Guvern privind certificatul verde. Mă aştept ca domnul ministrul Rafila (Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii – n.r.) să vină în Guvern cu un astfel de proiect şi, odată ce va fi aprobat în Guvern, se va lua şi decizia”, a mai transmis Popescu.

În România, 40% dintre cetățeni au primit măcar o doză de ser anti-COVID. Doar 20% au schema completă de vaccinare.

Mai multe articole despre:
virgil popescu certificat covid