MENIU

Ministrul de Interne cere o evaluare a situației administrative a punctelor de trecere a frontierei

Ministrul de Interne cere o evaluare a situației administrative a punctelor de trecere a frontierei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut vineri o evaluare a situației administrative a fiecărui punct de trecere a frontierei, după ce a vizitat PTF Nădlac II.

"Am cerut o evaluare a situației administrative a fiecărui Punct de Trecere a Frontierei. Buna gestionare a perioadelor de vârf din punct de vedere al valorilor de trafic presupune inclusiv redimensionarea punctelor de trecere a frontierei", a declarat Carmen Dan, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

Ministrul s-a deplasat la PTF Nădlac II, alături de secretarul de stat Cornel Ciocoiu, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, și inspectorul general adjunct al IGPF, Liviu Galoș.

"În cursul zilei de astăzi media timpilor de așteptare în acest punct de frontieră a fost de mai puțin de 15 minute, pe sensul de intrare în țară. Activitatea de control a documentelor se desfășoară la capacitate maximă, fiind utilizate toate arterele de control, respectiv 10 benzi pe intrare și 10 pe ieșirea din țară", se arată în comunicat.

Ministrul Afacerilor Interne s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale și cu cei din conducerea structurilor MAI din zonă în vederea abordării, în formulă integrată, a tuturor aspectelor cu care se confruntă aceștia în plan local.

Carmen Dan le-a cerut prefecților să se implice la nivel local pentru a eficientiza colaborarea între toate instituțiile și autoritățile implicate în efectuarea controlului la frontieră.

"Ținând cont de cele constatate la aceste puncte importante de intrare/ieșire din țară, dar și de situația operativă specifică, MAI a propus un set de măsuri pe termen scurt și mediu. Măsurile pe termen scurt sunt deja implementate de săptămâna trecută și (...) a fost suplimentat numărul de angajați din punctele de trecere a frontierei, respectiv 1.200 de polițiști fiind detașați cu misiunea de a fluidiza controlul la frontieră. Totodată, în toate punctele de trecere a frontierei se utilizează la maximum capacitatea administrativă prevăzută de aceste locații", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe termen mediu, MAI va realiza o evaluare din perspectiva infrastructurii existente în fiecare punct de trecere a frontierei deoarece majoritatea au fost configurate cu mult timp în urmă în funcție de valorile de trafic și de situația operativă de la momentul respectiv.

"Tot ca măsură pe termen mediu, Carmen Dan a cerut o analiză din perspectiva regimului administrativ al punctelor de trecere a frontierei, în condițiile în care într-un punct de frontieră există mai multe instituții care administrează și utilizează locațiile — autorități locale, Direcția Generală a Vămilor — ANAF, CNAIR, Agenția Națională Sanitar-Veterinară și Agenția Națională Fitosanitară", precizează MAI.

Ministrul de Interne a reiterat solicitarea adresată și cu o zi în urmă polițiștilor de frontieră de a menține mobilizarea din ultimele zile pentru a asigura un timp cât mai scurt desfășurării procedurilor obligatorii de verificare.

Mai multe articole despre:
vamă ministrul de interne trecere a frontierei