MENIU

Ministerul pentru IMM-uri se joacă de-a Popa Prostu' cu oamenii de afaceri

<p>34.000 firme au fost radiate &icirc;n primele cinci luni</p>

În timp ce mii de firme mici şi mijlocii intră în insolvenţă sau pun lacătul definitiv pe uşă, ministrul delegat pentru IMM-uri a găsit o metodă distractivă pentru directorii din ministerul "fantomă" pe care îl conduce: vor să ia pulsul economiei reale în fiecare zi de 25 ale lunii. Nu măsuri pro-business, de finanţare sau de relaxare fiscală, ci spectacol cu public., de luat ochii electoratului.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Florin Jianu, vrea ca directorii din departamentul pe care îl conduce să-şi petreacă o zi pe lună în cadrul unei firme mici şi mijlocii pentru a identifica problemele cu care se confruntă acestea, informează Mediafax.

"Vreau să implementez un program drag mie - antreprenor pentru o zi - prin care vom lua şefii direcţiilor din cadrul Ministerului nostru şi îi vom trimite să-şi petreacă o zi pe lună într-o firmă mică şi mijlocie. Vom propune ziua de 25 a fiecărei luni pentru această acţiune. Iniţiativa are ca scop să-i aducem pe directorii noştri mai aproape de realitate. Sperăm că odată întorşi în minister, acţiunile şi deciziile acestora vor fi mai aproape de nevoile întreprinzătorilor", a declarat luni Jianu, la o conferinţă de lansare a unui program de susţine de înfiinţare a firmelor mici şi mijlocii.

Singura misiune a firmelor mici şi mijlocii din România: SUPRAVIEŢUIREA

 

Programul, denumit România Hub, presupune asistenţă, pregătire antreprenorială, mentorat şi consultări public-private şi este dedicat întreprinzătorilor, celor care vor să-şi deschidă o afacere, dar şi studenţilor şi elevilor.

Prin acest program, Departamentul pentru IMM, mediu de afaceri şi turism va pune la dispoziţie spaţiile, infrastructura, baza materială şi personalul ale oficiilor teritoriale, pentru ateliere de lucru, întâlniri consultative, cursuri şi alte activităţi similare, care au ca obiectiv dezvoltarea capacităţii antreprenoriale şi creştere competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a IMM-urilor.

"România nu stă bine la capitolul competitivitate, iar prin acest tip de programe putem contribui la creşterea competitivităţii. Pentru cei care au firme acest program este util pentru că vor afla informaţii despre programele de finanţare, despre reglementările legislative. Obiectivul este de poziţiona România ca naţiune favorabilă start-up-urilor", a arătat Jianu.

Totodată, în cadrul acestei iniţiative vor fi încheiate parteneriate cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale în baza cărora se va oferi consiliere celor interesaţi.

Activităţile vor avea loc atât în Bucureşti, cât şi în cadrul celor opt sedii România Hub din ţară, timp de 12 luni.

Mai multe articole despre:
IMM-uri IMM. ministrul delegat pentru IMM