MENIU

Minciunile din CV vor ieşi la iveală! Iată care sunt cele mai frecvente neadevăruri din CV

CV-ul este cartea noastră de vizită, cu plusuri și cu minusuri. Un CV trebuie să fie exact așa cum suntem și noi, în viața de zi cu zi, și nu două-trei foi A4 șlefuite fără o bază reală. Orice minciună dintr-un CV va ieși la iveală, la un moment dat. Dacă nu în timpul interviului de angajare, atunci cu siguranță după ce candidatul devine angajat, ceea ce poate crea repercusiuni greu de controlat, scrie Cariereonline.ro.

Ca să aflăm care este riscul la care se supun candidații care nu sunt întru totul sinceri în CV sau la interviul de angajare, am stat de vorbă cu Carmen Buduru-Călin, Recruitment Manager Mega Image-Delhaize Group, și cu Oana Calcan, Recruiting Supervisor Stefanini EMEA.
Un candidat care minte riscă să nu facă față cerințelor

Carmen Buduru-Călin, Recruitment Manager Mega Image-Delhaize Group, crede că un candidat care alege să mintă un angajator ar putea să ajungă în ipostaza de a nu face față cerințelor poziției pentru care a fost selectat sau își poate anula șansa ca angajatorul respectiv să îl reorienteze către o altă poziție mai potrivită.

Carmen Buduru-Călin a povestit că a întâlnit candidați care nu au fost întotdeauna corecți în relatarea datelor din CV sau a celor prezentate în cadrul interviurilor de angajare. „De obicei, astfel de neconcordanțe apar fie în relatarea datelor privind nivelul de studii și experiență profesională, fie în ceea ce privește nivelul de cunostințe deținut (limbi străine, operare calculator sau cunoștințe de specialitate)”, a explicat Carmen Buduru-Călin.

Mai mult pe Cariereonline.ro

Mai multe articole despre:
angajare job cariere minciuna CV