MENIU

Mihai Neamțu se leapădă de părintele Visarion Alexa: Nu mai e nimic de zis, nimic de apărat

Cunoscutul filozof și teolog Mihai Neamțu a lansat un atac dur la adresa fostului său apropiat și colaborator, părintele Visarion Alexa, ca urmare a apariției stenogramelor din scandalul sexual în care este implicat cel di urmă. Nu e nimic de spus în apărarea acestor practici, nimic de adăugat", a afirmat Neamțu, într-o postare pe rețelele de socializare.

Într-o postare video pe Facebook, Mihai Neamțu s-a lansat într-un rechizitoriu dur la adresa celui care i-a fost apropiat și colaborator în diverse proiecte.

"Nu e nimic de spus în apărarea acestor practici, nu e nimic de adaugat. Nu mai este nimic de zis în lumina revelațiilor oferite de aceste documente (Stenogramele dialogului între preot și femeia care l-a reclamat - N.R.) care vin chiar de la Poliția Capitalei, documente care atestă existența unor relații neprincipiale, chiar abuzive, între un preot și o credincioasă”.

Neamțu chiar suspectează că „nu pare să fie un caz izolat, nu pare să fi fost un incident singular, o alunecare. Se pare că discutăm despre o instalare într-o dualitate profundă, care din punctul meu de vedere, păcătuiește prin sacralizarea abuzului”.

Teologul este de părere că părintele Visarion Alexa a abuzat atât de poziția sa de duhovnic, cât și de cea de realizator TV.

„Una e când cazi și aluneci într-o relație consensuală și alta este când abuzezi de poziția ta, de duhovnic, de preot într-o biserică a Capitalei, să te folosești inclusiv de poziția de realizator TV și să lași aceste gesturi inacceptabile să pătrundă între duhovnic și penitent”, a mai adăugat Neamțu.

Reacția vine după ce, luni, au apărut în spațiul public stenograme din discuțiile purtate de preotul Visarion Alexa și femeia care l-a acuzat că ar fi agresat-o sexual.