MENIU

Mesaje europene pentru România

Jose Durao Barroso salută integrarea României şi Bulgariei în UE
Barroso:"Bun venit acasă!"

Reprezentanţii ţărilor membre ale Uniunii Europene au transmis României şi Bulgariei bun venit în Uniune. Toţi au apreciat eforturile făcute de cele două state în drumul lor spre aderare, dar au ţinut să atragă atenţia că mai sunt încă multe de făcut pentru integrarea propriu-zisă.

"Pentru mine, această zi e una fericită şi din motive personale. Mai întâi, în calitate de preşedinte al Comisiei europene şi apoi în calitate de prim-ministru al Italiei, am făcut tot ce se putea pentru ca România să se întoarcă la noi. Acum vom merge înainte împreună, vom munci pentru prosperitate şi pentru bunăstarea nostră, pentru a apropia şi mai mult popoarele noastre şi pentru a încheia un capitol dureros al istoriei, ca să putem pregăti unul mult mai frumos", a spus Romano Prodi, premierul Italiei.

"Salutăm România la intrarea în UE. Ştiu că drumul a fost lung, pe alocuri obositor. Dar cred că a meritat. A meritat pentru Europa, a meritat şi pentru România. România şi-a ocupat locul pe care-l merită în UE", a declarat Ferenc Gyurcsany, premierul Ungariei.

"Dorim să vă transmitem cele mai sincere felicitări pentru integrarea României în UE. O integrare care va presupune un mare pas înainte în ceea ce priveşte bunăstarea poporului român atât de apropiat Spaniei", a spus şi Jose Rodriguez Zapatero, şeful guvernului spaniol.

"Din acest moment vom răspunde şi vom crea împreună legături amiabile, vom soluţiona împreună probleme. Fireşte, intrarea în UE nu e în totalitate lipsită de probleme. Există zile mai frumoase şi zile mai grele, iar România va trebui să depună în continuare eforturi susţinute în mai multe domenii", a declarat Heinz Fischer, preşedintele Austriei.

"Salut cu căldură pe noii membri ai UE, Bulgaria şi România, în calitate de cancelar al Germaniei, cât şi în cea de preşedinte al Consiliului Europei pentru prima jumătate a anului 2007. Stiu că împreună trebuie să asigurăm cetăţenilor noştri libertatea, solidaritatea, securitatea şi bunăstarea şi de aceea dorim o colaborare strânsă", a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Dragi prieteni din România şi Bulgaria, şi de acum, dragi concetăţeni europeni. Pentru voi şi pentru noi acesta e un moment istoric. În numele Franţei, vă urez bun venit în Uniune", a spus Jacques Chirac, preşedintele Franţei.

"Intrarea în UE e o mare realizare pentru poporul român şi bulgar. De asemenea, e o mare satisfacţie pentru mine, deoarece Marea Britanie a susţinut mereu integrarea ţărilor voastre. După ani de muncă asiduă, ţările voastre merită să fie membri ai UE şi ar trebui să fiţi foarte mândri pentru ce aţi realizat", a declarat Tony Blair, premierul britanic.
Mai multe articole despre:
UE România