MENIU

"Mediul de afaceri nu mai are încredere în Guvernul Grindeanu", spune ex-ministrul Florin Jianu

Florin Jianu, ministrul care și-a dat demisia din Guvernul Grindeanu imediat după emiterea controversatei Ordonanțe 13, este de părere că mediul de afaceri și-a pierdut definitiv încrederea în actualul Executiv.

Florin Jianu, cel care a condus ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, spune că Ordonanța 13 a decredibilizat orice acţiune ulterioară a guvernului. Zona economică se bazează pe încredere, pe percepţie, pe credibilitate, iar odată pierdută încrederea e greu să mai revii, este de părere Jianu.

"Ordonanţa 13 a decredibilizat foarte mult guvernul, de aici şi decizia mea. Astfel de lucruri nu trebuie să existe pe agenda publică niciodată. A decredibilizat orice acţiune ulterioară a guvernului. Zona economică, de politici publice, guvernamentale se bazează pe încredere, pe percepţie, pe credibilitate, şi să pierzi asta într-o lună de guvernare deja pune o pecete asupra viitorului guvernului. Tot ecosistemul mediului de afaceri este afectat. Sunt rezervat că guvernul Grindeanu poate recâştiga încrederea. Odată pierdută încrederea e greu să mai revii", a declarat Florin Jianu, potrivit ZF.ro.

În opinia lui Jianu, România trebuie să se ocupe acum de atragerea şi utilizarea fondurilor europene, ”nu de năzbâtii”.

Florin Jianu, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi-a anunţat demisia din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, după ce a spus că se opreşte din activitatea guvernamentală pentru că aşa îi dictează conştiinţa, "iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume".
Mai multe articole despre:
0 florin jianu guvernul Grindeanu