MENIU

Mecanismul prin care chiar și oamenii leneși ar putea avea succes în viață

Dacă e să fim sinceri printre oamenii care au muncit din greu pentru a-și asigura succesul, se numără și câțiva oameni leneși. Întrebarea este: Cum pot avea succes în viață chiar și cei mai leneși oameni?

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Statele Unite ale Americii, poți să fii leneș, dar să fii privit cu ochi buni de către angajatori. Mai mult, poți chiar să reușești în viață și să fii mai performant decât cei care sunt foarte activi. Asta pentru că lenea nu este un indicator al lenei de inteligență, potrivit specialiștilor.

Lenea este un semn al inteligenței

Studiul mai arată că oamenii care sunt mai puțin activi din punct de vedere psihic, adică tind să lenevească, au un IQ mult mai mare. „Oamenii care au această trăsătură se uită după modalități structurate și motivate de a privi lumea și, de multe ori, urmăresc activități care oferă stimularea mentală intensă, adică ședințe de brainstorming care necesită un nivel al concentrării ridicat sau dezbateri interesante din punct de vedere intelectual", au menționat autorii studiului.

Înainte de a ajunge la această concluzie, cercetătorii au creat un chestionar privind nevoia de cunoaștere, iar pe baza răspunsurilor primite de la cei 60 de participanți, aceștia au fost împărțiți în două grupuri – gânditori și non-gânditori, pe baza răspunsurilor primite de la acestea.

Ulterior, participanții au fost lăsați să-și desfășoarea activitățile timp de o săptămână. Iar rezultatele au arătat că, grupul celor activi nu s-au putut concentra suficient de mult asupra gândurilor și au preferat să facă orice pentru a se ține ocupați – de la sport, la alte activități fizice.

În acest sens, Bill Gates are o vorbă care a rămas celebră în folclor. Mai exact, el spune că „ai o sarcină dificilă de rezolvat, pune un om leneș să o facă, deoarece acesta va găsi întotdeauna o cale ușoară să-și îndeplinească sarcinile".

Sursa

Mai multe articole despre:
oameni IQ lene