MENIU

Mască de păr hidratantă cu ulei de ricin. Ritual vital în rutina de îngrijire a fiecărei femei

Mască de păr hidratantă cu ulei de ricin. Ritual vital în rutina de îngrijire a fiecărei femei

Uleiurile esențiale sunt extrem de eficiente pentru sănătatea noastră. Acestea sunt vitale în rutina de îngrijire a fiecărei femei, atât pentru păr, cât și pentru unghii sau ten. Uleiul de ricin are numeroase beneficii miraculoase, de care ar trebui să profităm la maxim. 

Orice femeie își dorește să aibă un păr frumos și bogat, însă pentru ca acest lucru să fie posibil, este esențial ca acesta să fie sănătos. Uleiul de ricin este aliatul perfect pentru o podoabă capilară sănătoasă.

Descoperă în rândurile de mai jos ce este uleiul de ricin, care sunt beneficiile acestuia, dar și o rețetă de mască cu ulei de ricin pentru păr, foarte simplu de făcut acasă!

Pe piață există o mulțime de produse de îngrijire a părului, printre care și măști de păr. 

Cu toate acestea, este recomandat să folosim măști făcute în casă, cu ingrediente naturale. Șamponarea nu este suficientă pentru a ne menține părul frumos și de aceea, măcar o dată pe săptămână, este nevoie să aplicăm pe păr o mască. Iată o rețetă simplă de mască de păr cu ulei de ricin, pe care să o folosești de încredere:

Ingrediente:

  • 20 ml ulei de ricin
  • 10 ml ulei de cocos

Mod de preparare:

Această rețetă este extrem de simplă. În primul rând, trebuie să topești uleiul de cocos în cuptorul cu microunde sau într-o cratiță pe aragaz, la foc mic. Ulterior, tot ce trebuie să faci este să adaugi cele două uleiuri, cel de ricin și cel de cocos și să amesteci bine. După ce amestecul s-a răcit în întregime, îl poți aplica pe păr. După ce te-ai spălat pe cap, aplică masca pe păr și stai cu ea timp de 20-30 de minute, pentru ca ingredientele să intre în firele de păr. 

Ultimul pas este să clătești foarte bine părul.

Ce este uleiul de ricin

 

Ulei de ricin pentru păr[Sursa foto: Freepik]

 

Uleiul de ricin este derivat dintr-o plantă din Africa și are o mulțime de beneficii, fiind din ce în ce mai popular, în special în rutinele de îngrijire. Acest ulei a fost folosit de secole în medicina tradițională, având și rol terapeutic. De asemenea, datorită proprietăților sale emoliente și hidratante, uleiul de ricin este adesea utilizat în produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi creme, loțiuni, sau diferite seruri.

Care sunt beneficiile uleiului de ricin

 

Tratament cu ulei de ricin pentru par[Sursa foto: Freepik]

Uleiul de ricin este atât de adorat, deoarece are numeroase beneficii, utile pentru toată lumea. În primul rând, acest ulei este util pentru hidratarea părului, oferind de asemenea și luciu firelor de păr. În special femeile cu părul lung se confruntă cu încurcarea părului, însă uleiul de ricin rezolvă și această problemă. Un alt beneficiu al uleiului de ricin ține de sănătatea scalpului. Uleiul de ricin ajută la hidratarea scalpului uscat, în special dacă masezi zona regulat.

Citește continuarea aici

Mai multe articole despre:
masca par ricin