MENIU

Marea Britanie anunță că Ucraina poate alunga trupele ruse din Donbas. Ben Wallace: „Puterea militară a Rusiei, aproape epuizată”

Volodimir Zelenski și Ben Wallace, ministrul britanic al apărării

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, susține că Ucraina este capabilă să alunge Rusia din Donbas. Mesajul a fost transmis de la Kiev unde a a făcut o vizită neanunțată și a avut discuții cu președintele Volodimir Zelenski.

Ministerul britanic al apărării - Ben Wallace anunță că Ucraina este capabilă să învingă trupele ruse în Donbas.

„Rusia este pe punctul de a-și epuiza puterea militară. Văd multe în comun în istoria noastră, pentru că, în primul rând, armata inamică, regimul fascist, este mult mai puternică. Da, într-adevăr, acum vedem că Ucraina este capabilă să alunge Rusia din Donbas. Regimul la care m-am referit (din Rusia - n.red.) este pe punctul de a se prăbuși, cel puțin în ceea ce privește puterea militară. Adică acum sunt și ei în pragul epuizării", a spus Ben Wallace la întâlnirea cu Volodimir Zelenski de la Kiev, potrivit Unian.net.

Secretarul apărării britanic, Ben Wallace, a fost într-o vizită neanunțată în Ucraina.

Ministerul Apărării a declarat că a fost la Kiev timp de două zile în această săptămână și s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Oleksii Reznikov și cu președintele Volodimir Zelenski.

În videoclipul postat de Ben Wallace și de președintele Zelenski, ministrul britanic îi transmite președintelui ucrainean că face „o treabă uimitoare”.

Ministerul a spus că Wallace a putut auzi cum se dezvoltă nevoile operaționale ale forțelor armate ale Ucrainei pe măsură ce natura conflictului se schimbă.

Despre cererile Ucrainei, Wallace a spus că „acest lucru se va asigura și sprijinul continuu al Marii Britanii evoluează pentru a le îndeplini și se adaptează la situația de pe teren”, potrivit BBC.

Potrivit departamentului de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Rusia rămâne fără rachete de înaltă precizie, dar în ritmul actual poate rezista într-un război împotriva Ucrainei încă un an.

"Conducerea Kremlinului poate încerca să înghețe războiul pentru o anumită perioadă de timp pentru a convinge Occidentul să ridice sancțiunile, dar apoi va continua agresiunea. Scopul lor este toată Ucraina, și nu numai", a avertizat Vadym Skibitsky, un reprezentant al serviciilor secrete militare ale Ucrainei.

Skibitsk a amintit că în acest moment Ucraina se bazează pe armele occidentale, mai are puțină muniție. Pe front, este un război de artilerie pe care Ucraina o pierde acum în fața Rusiei, din cauza lipsei muniției, a spus acesta. 

Despre data exactă a vizitei ministrului Wallace la Kiev nu au fost date mai multe informații și nu este clar dacă s-a discutat și despre condamnarea la moarte a celro doi britanici - Shaun Pinner și Aiden Aslin - după ce s-au luptat în Ucraina de instanța nerecunoscută internațional din autoproclamata republică populară separatistă Donețk.