MENIU

Marcel Ciolacu a ajuns la Bruxelles după ce a trimis reforma pensiilor - Discuții CRUCIALE pentru banii bunicilor

Marcel Ciolacu negoziază azi pensiile românilor la Bruxelles! Noua lege vine cu o nouă formulă de calcul, noi reguli de indexare, dar și o creștere diferențiată a tuturor pensiilor! Tot cu noua lege vine și recalcularea tuturor dosarelor, prin care milioane de pensionari speră să li se facă dreptate. 

Sunt nemulțumiri uriașe în rândul bătrânilor după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat o majorare de doar 13,5% a pensiilor la început de an! Procentul este infim, iar banii nu le ajung, în contextul în care peste trei milioane de seniori au venituri sub două mii de lei. 

Banii se împart între medicamente și facturi, iar mâncarea se cumpără cu porția. Mai ales că alimentele sunt din ce în ce mai scumpe. Între timp, se fac cozi uriașe la casele de ajutor reciproc. Cei mai mulți bătrâni se împrumută pentru iarnă. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, că de la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5% indicele de inflaţie, iar inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor.

CUM VA ARĂTA NOUA LEGE A PENSIILOR
-o nouă formulă de calcul
-se modifică indexarea cu rata inflației
-creșterea punctului de pensie
-egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani
-vârsta de pensionare crește opțional la 70 ani
-digitalizarea tuturor dosarelor
sursa: Realitatea PLUS 

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu pensii bruxelles