MENIU

Mandatul lui Vizante de la CFR a fost prelungit! Directorul, blamat că nu a acționat în niciun fel în cazul trenului blocat timp de nouă ore în câmp

Mandatul lui Vizante, prelungit

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a prelungit mandatul directorului CFR Călători. Asta după ce Ovidiu Vizante nu a acționat în niciun fel în cazul trenului blocat timp de nouă ore în câmp plin cu călători printre care se aflau și copii. 

Mandatul lui Vizante expiră în data de 19 august, dată la care ministrul Drulă spunea că va începe evaluarea directorilor din instituțiile aflate în subordinea ministerului.

Astfel, Consiliul de Administrație al CFR Călători a prelungit cu încă două luni mandatul lui Ovidiu Vizante la șefia companiei de stat. 

Cătălin Drulă anunțase că va avea loc o evaluare a activității lui Ovidiu Vizante la conducerea CFR Călători. „Există o evaluare a mandatului dumnealui. Are un mandat, conform legii, de 4+2 luni. Acest termen de 4 luni se împlinește pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă, așa cum facem pentru toți managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor și vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, spunea Cătălin Drulă pe 30 iulie.

Vizante a fost comentat în spațiul public în scandalul în care trenul Mangalia – Arad a întârziat peste  nouă ore după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii care veneau din tabără, a plecat la ora 19,10 din Mangalia și abia a doua zi după 8,30 a ajuns în Gara de Nord.

După acest incident, premierul Florin Cîțu l-a îndemnat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să-l dea afară pe Ovidiu Vizante de la CFR Călători.