MENIU

Managerul de la Sfânta Maria ameninţă medicii străini. Refuză o evaluare a experţilor internaţionali

Managerul Spitalului Sfânta Maria refuză evaluarea unei echipe de medici europeni experţi în transplant pulmonar.

Narcis Copcă a trimis profesorilor europeni o notificare în care precizează ca "nu sunteți bineveniți să vizitați sau să realizați un audit oficial sau ne-oficial la Spitalul Sfânta Maria din București pe data de 8 si 9 decembrie 2016”.

În scrisoarea trimisă medicilor europeni, Copcă îi avertizează că, dacă vor ajunge la spital, "vom considera această atitudine ca o lipsă de respect și dorință de colaborare onestă și o interferență deliberată în politicile naționale de sănătate”.

Notificarea vine la câteva zile după ce ministrul Sănătății anunța că a ajuns la un acord cu Primarul Capitalei. "Am primit cu bucurie acordul, ieri după-amiază, de la doamna primar. Corpul de control va merge la Spitalul Sfânta Maria și vom avea, după cum am anunțat deja, o comisie internațională în datele de 8 și 9 decembrie", a declarat Vlad Voiculescu.

Copcă a angajat o casă de avocatură prin care-i ameninta pe experții europeni cu inițierea unei “investigații oficiale”, dacă vor veni în România pentru a evalua activitatea centrului de transplant de la Sf. Maria. Asta după ce raportul Inspecției Sanitare de Stat a relevat nereguli în acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sf. Maria, iar în procesul de acreditare realizat în martie 2016 nu a fost implicat niciun expert în transplant pulmonar.