MENIU

Magazinele de la metrou vor fi redeschise după două zile

Magazinele de la metrou vor fi redeschise după două zile

Alimentarea cu apă şi electricitate în cele 300 de magazine din subteran a fost reluată. Compania Metrorex a fost obligată să facă acest lucru, potrivit unei hotărâri emise de Judecătoria sectorului 1.

Contractul dintre Metrorex și societatea care gestionează spațiile de la metrou a expirat. Cu toate acestea, firma a continuat să dea în administrare micilor comercianţi spațiile de la metrou. De aici decizia Metrorex de a tăia apa și curentul.

La mijloc au fost prinși călătorii care timp de două zile nu au avut de unde să îşi facă micile cumpărături. Firma care se ocupă de magazinele din subteran aparține sindicatului Metrorex și face acest lucru de aproape treizeci de ani, scrie digi24.ro.

Reacţia METROREX:

 

Metrorex a luat decizia întreruperii utilităților către spațiile comerciale din incinta stațiilor de metrou întrucât Contractul de Asociere în Participațiune, încheiat cu Sindomet ServCom SRL a încetat la data de 26.09.2018, iar corespunzător acestei situații și obligația Metrorex de asigurare a utilităților.

 

Cu toate acestea, Sindomet ServCom SRL refuză să se conformeze obligațiilor ce decurg din această situație, continuând să mențină valabile contractele de închiriere fără acordul Metrorex.

 

În acest sens, Metrorex a sesizat instituțiile abilitate (Poliția Metrou, primării de sectoare) și a formulat o acțiune la Tribunalul București.

 

În data de 28.11.2018, la solicitarea Asociației Comercianților de la Metrou, Judecătoria Sectorului 1, printr-o Ordonanță Președințială, emisă fără citarea Metrorex și posibilitatea de formulare a apărărilor, a obligat societatea să reia furnizarea utilităților.

 

Metrorex a luat cunoștință de această Ordonanță în data de 29.11.2018 și s-a conformat prin reconectarea spațiilor la utilități.

 

Metrorex va ataca cu apel Ordonanța Judecătoriei Sector 1 în termen legal de 5 zile de la comunicare.


Mai multe articole despre:
metrou metrorex chioşcuri