MENIU

MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului devastator din Valencia

MAE: Nu sunt români printre victimele incendiului devastator din Valencia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că nu are informații potrivit cărora există români printre victimele incendiului din Valencia, soldat cu cel puțin 4 morți.

Potrivit ultimului bilanț, 15 persoane au fost rănite în urma incendiului și alți 15 sunt dați dispăruți.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului României la Castellon de la Plana, s-a autosesizat ca urmare a apariției în mass-media a informațiilor cu privire la incendiul produs la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, în data de 22 februarie 2024. Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile spaniole competente pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”, arată un comunicat al MAE.

Autoritățile spaniole nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul Consulatului României la Castellon de la Plana nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident, arată MAE.

Mai multe articole despre:
mae incendiu valencia