MENIU

MAE, confirmare oficială: 3 români morţi în accidentul din Bulgaria. Autocarul era plin cu turiști și venea din Turcia

Accident mortal în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe confirmă moartea a trei cetățeni români în accidentul din Bulgaria în care a fost implicat un autocar românesc care venea din Turcia. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgență de către un cetățean român cu privire la un accident rutier grav produs în data de 6 august 2022, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 pasageri (cetățeni români și cetățeni străini).

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile bulgare pentru informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetățenia și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obţinute de reprezentanții ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetățeni români, au decedat și nouă au fost rănite.  Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă. Ancheta autorităților bulgare cu privire la acest accident este în desfășurare.

O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului și la spitalul din Veliko Tarnovo  pentru a acorda asistență consulară. Autoritățile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfășurare.

Ambasada României la Sofia continuă dialogul cu autoritățile bulgare fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Mai multe articole despre:
mae accident bulgaria