MENIU

Ludovic Orban, la Culisele Statului Paralel: Iohannis dorește să fie premier în 2024. Le stau ca un cui în talpă - Când va fi exclus din PNL

Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal, a vorbit, miercuri seară, despre ultimele mutări din interiorul PNL, posibila sa excludere din partid, dar și despre alianța liberalilor cu PSD, la Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu. URMĂREȘTE TOATĂ EMISIUNEA AICI.

Ludovic Orban, omul care se luptă să blocheze o alianță între liberali și fosta ciumă roșie, transformată într-o alianță de succes, a fost invitat, miercuri seară, la Anca Alexandrescu, într-o emisiune maraton. Fostul președinte PNL a dezvăluit cum planuieste sa puna capat negocierilor cu PSD, dar si ce sanse mai are PNL sa refaca vechea coalitie cu USR. Ludovic Orban a vorbit și despre motivul pentru care liberalii riscă totul cu USL. 2 si cum s-ar putea sinucide politic la viitoarele alegeri parlamentare. Fostul președinte PNL a arătat și cum „a săpat” chiar presedintele Iohannis groapa liberalilor si i-a aruncat in ea prin negocierile subterane purtatate cu social-democratii.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban, făcute la Culisele Statului Paralel:

Ludovic Orban: Dl Iohannis și conducerea nelegitimă a PNL trădează electoratul. Președintele nu mai are nicio șansă pe plan european

„Ne-am luptat cu PSD, care obtinusera 46% si am castigat aproape toate alegerile. De când a apărut in scenă echipa câștigătoare, sustinuta de președinte, PNL a luat-o pe un trend descendent, nu stiu daca PNL mai are 15%, PSD în jur de 35% în sondaje.
Lucrul cel mai grav este că Iohannis si conducerea nelegitimă a PNL trădează electoratul care i-a ales in 6 decembrie. M-am luptat cu toate puterile mele ca sa nu ajungem aici.
Am fost constant pe partea dreapta, am susținut valorile de dreapta si m-am luptat cu toate avatarurile  partidului comunist.
Poate implicarea lui Iohannis, care stia ca eu nu voi accepta niciodata o intelegere cu PSD.

Dl Iohannis își dorește să devină prim-ministru, pentru că pe plan european nu mai are nicio șansă”, a declarat, miercuri seară, Ludovic Orban, la Culisele statului paralel. 

Întrebat dacă are vreo vină de situația în care este PNL, Orban a răspuns că nu are „absolut nicio vină”.

„M-am dus la Biroul Politic Național (luni, 8 noiembrie - n.red.) să-i determin să renunțe la această construcție împotriva firii. 

PNL s-a luptat cu PSD cel puțin în ultimii 4 ani, pe viață și pe moarte, campaniile au fost pe o idee foarte simplă: Votezi PNL ca să scapi de PSD”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban: Iohannis, vizitatorul de la piramide, vrea să devină prim-ministru

„Astăzi, cine aduce PSD la putere, președintele Iohannis.

Cine mai poate să-l recunoască pe ... vizitatorul de la piramide? Ca să nu zic... mumia”, a adăugat Orban.

„Este de nerecunoscut pentru mine, nu l-am văzut să joace golf în perioada în care am colaborat.

El n-a învins pandemia, s-a luptat, a fost implicat în deciziile importante, inclusiv restricții, pentru a salva vieți, companii, locuri de muncă.

Ce face de când și-a anunțat Cîțu candidatura, cu 2-3 luni inainte, nu are nicio legătură cu interesele românilor”, a mai spus Orban.

Cine din PNL a decis alianța cu PSD: Iohannis bagă PSD în casă

„În perioada în care era președinte mă chema la Cotroceni și separat pe alții. Toți : Flutur, Boc, Rareș Bogdan, Turcan, Bușoi.

Important este că astăzi, când Iohannis și -a făcut campanie împotriva PSD, pe-se-de, în strategia centrală... Astăzi, Iohannis și conducerea PNL bat palma cu PSD, bagă PSD în casă”, a mai spus Orban.

„În politică, în afară de interese, trebuie să ai caracter, onoare, bun simț, să fii cinstit, onest față de oameni. Nu contează numai câștigul personal. Din păcate, cei care împing alianța împotriva firii nu au. Ei au teamă de Iohannis. Se simt cu musca pe căciulă, probabil au schelete în dulap, probabil au forme de legătură cu unii ,alții , contracte cu statul. Sunt o sumă de factori”, potrivit lui Orban.

Cum s-a votat alianța pro PSD: Turcan și încă câțiva mint cu nerușinare

„La Boc nu e surpriză, în 2009 i-a zis Băsescu: Faci guvern cu PSD. Stolojan era prima desemnare... și nu... Și Boc a accceptat să facă guvern cu PSD. A trimis o epistolă, nu și-a mișcat fizicul ( nu a fost prezent la votul din PNL pentru alianța cu PSD - n.red.). Eu nu am întâlnit așa ceva”, a declarat Ludovic Orban.

„Nici Cîțu nu a făcut o pledoarie pro PSD, Bușoi, el e bine mersi, are o capacitate de a-și forma relații. Marea majoritate care au luat cuvântul au vorbit împotriva PSD, și , paradoxal , au votat pentru , fie nu au votat deloc. Ulterior s-au dat în anumite canale media informatii neadevărate.

Pentru ca propunerea sa intruneasca numarul de voturi ar fi trebuit sa fie 35 de voturi. Turcan si inca cativa mint cu nerusinare, ca s-ar fi votat continuarea negocierilor cu USR. Nu! Cîțu a supus la vot negocierile cu PSD.

Când s-a supus la vot, unii ridicau mâinile să nu se vadă peste scaun”, a mai spus Orban.

Cine a schimbat votul pentru alianța PNL-PSD

„La intrebarea cine e pentru, nu au fost 35, dupa socoteala mea. Dan Vîlceanu a spus ca e mai simplu sa se numere voturile impotrivă. Au fost proteste, colegii care au cerut numărarea voturilor pentru. S-a insistat să se voteze impotrivă, ca dacă cine nu votează împotrivă, i se va pune votul pentru”, a dezvăluit Orban.

„Au fost foarte multi oameni care au fost cu mine in sala care nu au votat deloc. Nu l-am vazut pe Muraru (Al.-n.red.), de la PNL Iași, avea mandat sa voteze impotriva. Nu l-am vazut pe presedintele PNL Galati, de la Caraș Severin, Marcel Vela, Știrbu, de la Olt. 

S-a numarat ca erau 70 in sala. Nu asa se numara voturile pentru. 

Primarul nostru de Oradea (Ilie Bolojan - n.red.) a propus vot nominal.

Iohannis i-a sunat si a spus sa se voteze pentru PSD.

Cîțu n-a votat, de exemplu. Este o rușine ipocrită. Nu-i e rușine să se ducă la negocieri cu PSD, dar a dat declarații.

De ce n-au incercat Cîțu și Iohannis sa ceara votul la congresul PNL?”, a mai spus Orban. 

Cine stă la masă, din PNL, cu Dîncu, de la PSD

„Iohannis nu stă la masă cu Dîncu. Cîțu, alții și Ciorăpel”. Dîncu e la prima ispravă?!

E o trădare și a PSD față de alegătorii PSD. Aproape două treimi din alegătorii PNL, de astăzi, mai puțini decât pana la 1 iunie, nu-s de acord pentru un guvern cu PSD. Iar în PSD, peste 50% sunt impotrivă. Cu toate acestea, conducerile celor doua partide... au anunțat proiect de 7 ani”, a mai spus fostul președinte al PNL.

Orban, acuzații grave pentru Raluca Turcan: Cât de nerușinat și mincinos să fii...?

„Doamna Turcan nu trebuie să fie sunată de Iohannis, sună dânsa la președinte. O caracterizează asta foarte bine pe Raluca Turcan.

Cât de nerușinat să fii, de mincinos sa fii? Eu m-am dezafiliat din grupul PNL tocmai pentru a fi la negocierile cu PSD. Am pus 3 conditii: refacerea coaliției de centru-dreapta, conducerea PNL sa se intoarca cu fata către popor, ceea ce inseamna sa stea cu spatele la chiriașiul de la Cotroceni”, a acuzat Orban.

Orban: Cîțu e o piatră la gâtul PNL

„Nu poate fi condus PNL de Citu, care nu mai are legitimitate, e o piatra la gâtul PNL.

Să spui lucrul ăsta după reuniunea BPN (despre R.Turcan - n.red.), mi-am călcat pe inimă, nu numai că am votat, dar am convins pe orice coleg. Am incercat sa le arat ca riscă sa faca un lucru grav. Mie nu-mi pasa?! Am incercat să opresc sa duca in groapă PNL! Cred ca nu le-a dat voie Iohannis (de excluderea sa-n.red.).

Doamna Turcan a incercat să induca în eroare publicul, că la BPN s-a incercat si continuarea negocierilor cu USR. E adevarat că Turcan a spus că să incercam sa pastram deschise discutiile si cu USR. Dar decizia a fost pentru continuarea cu PSD”, a mai spus Orban. 

Care este ADEVĂRUL despre excluderea lui Ludovic Orban din PNL

Ludovic Orban a confirmat că se dorește excluderea sa din PNL și că propunerea se va face chiar la ședința de vineri, 12 noiembrie, de la ora 11.00, a Biroului Executiv al PNL.

„Ei își doresc să scape de mine, ca le stau ca un cui in talpă”, este de părere Orban.

„PNL e acolo unde cei care sunt au in inimă și în suflet ce este Partidul Național Liberal. Dacă sigla PNL rămâne în mâna acestor impostori care fac tot ce e posibil ca sa distruga acest brand, se va alege praful de PNL. Si e necesara astazi de o noua constructie de centru-dreapta. 

In momentul in care PNL si PSD au bătut palma, nu mai au oamenii reprezentanti”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă va pleca din PNL, Orban a răspuns că „este aproape sigur. Părerea mea e că Florin Cîțu  nu isi doreste ca aceste negocieri sa reuseasca. Un astfel de guvern e  in beneficiul numai al celor care asteapta resursele de la stat, de la buget. Cetateanul nu poate sa căștige, a votat pentru autostrăzi, cetateanul care a votat cu PSD a votat pentru salarii. 

La finalul ședinței BPN am dat declarații, spre deosebire de colegii mei. Și în timpul negocierilor (pentru formarea guvernului de coaliție, în 2019 - n.red.) eu am fost cel mai deschis premier către mass-media. Am făcut aproape tot timpul conferinta de presă. Orice jurnalist care a dorit sa vorbim, am vorbit.

Deci am dat declaratii si au fost suparati ca le-am stricat ploile, această... prostituție politică. 

Au trimis la ora 23.26 convocarea Biroului Executiv că vor decide. A fost o decizie probabil a lui Bode, Gorghiu, ca vineri să mă dea afară. 

Ca sa dai afara un fost presedinte al partidului nu ma dai in BEx-ul echipei demolatoare, ci in Consiliul Național (potrivit statutului PNL - n.red.).

Sincer, o să mă duc la reuniunea Biroului Executiv ca să cer demisia lui Cîțu și a conducerii, să le mai cer o dată să sisteze orice fel de discuții cu PSD. După care, dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident nu mai am ce căuta în PNL. Timp de 31 de ani am fost ... ”, a mai spus fostul președinte PNL.

Orban a dezvăluit insa si ce va face daca nu se face alianta cu PSD. Întrebat dacă va fi în continuare liberal, acesta a răspuns că „exista această posibilitate”.

Despre alianța cu PSD, Orban crede „că se va face, e proiectul lui Iohannis. Daca s-ar face azi referendum in PNL daca vor guvern cu PSD, 85% ar raspunde ca nu. La nivel de vârf de filiale, care și-au călcat mandatul, pentru că daca și -ar fi respectat mandatul nu ar fi votat si ar fi continuat pentru refacerea coalitiei cu USR.

A fost comandă de la Cotroceni. Cîțu nu-si doreste. Nu ne uneste nimic (pe liberali și PSD - n.red.). Eu doresc solutionarea crizei politice, face rău României. A fost provocata artificial: Demiterea ministrului Justiției, in plin val 4 al pandemiei”, a declarat Orban.

„Un alt episod in 2008, la alegerile pentru Primăria Capitalei. Conducerea PNL a decis sa il sprijjne pe Oprescu, nu pe Blaga. Ei mi-au zis sa il sprijin, eu nu. Eu nu dau mesaj de sprijin pentru un candidat al Stângii.

Am facut mai mult opozitie in perioada USL. Am fost unde candidau liberali. Antonescu a cerut atunci președinților de filiale sa nu ma mai cheme in campanie, pentru că îi făceam tăiței pe pesediști”, a mai spus Orban.

Orban a dezvăluit misterul fotografiilor în geaca roșie, cu Dragnea, în geaca galbenă

„Pozele au fost făcute de cineva din PNL si de cineva din PSD. Aceste poze sunt din anul 2009. Făcute a sediul PNL din Aviatorilor 86. După turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2009. Antonescu a decis sa-l sustina pe Mircea Geoană din turul doi, iar intelegerea a fost ca acesta sa faca guvern cu PNL si-l va desemna premier pe dl Werner Klaus Iohannis.

După anunțarea victoriei, după ora 21.00, echipa de conducere PSD a făcut o vizită de curtoazie PNL să multumeasca. Propunerea lui Geoană si Antonescu a fost să ieșim la declarații, Dragnea in geaca galbena și eu in geaca roție. Am imbracat în interior geaca roșie, după care am ieșit la presă. Nu am ieșit afară. In momentu lin care a plecat Geoană si Dragnea in geaca galbena, eu am urcat is mi am dat jos geaca roșie si am refuzat sa ies la declaratii.

Era Dan Motreanu (în fotografie - n.red.), dar el nu se tine de chestii din astea, cred ca a fost și Mișu Voicu, erau si de la PSD. Eu nu am ieșit in geacă roșie. Că au strigat după mine pe trepte. Ei bine, eu nu am venit, ca sa nu fiu in geaca roșie. Voi sunteti nebuni?! Cum să ies in geacă roșie?. 

Eu nu am fost in grupul de susținere a lui Geoană ,a fost Iohannis. Nu m-ati vazut țopăind la Mihaela , dragostea mea. A fost Antonescu. 

Eram la sediu, că era riscul să se intoarca scorul. Eram in birou la mine si vorbeam la telefon cu șefii de filiale”, a povestit Orban episodul cu geaca roșie.

Orban: Iohannis s-a supărat pe mine pentru că nu am mai vrut atacarea PSD

„Iohannis s-a supărat atât de tare încât a amânat PNRR. Aveam sondaje care arătau că atacarea PSD arătatu că mobilizau la vot PSD. Iohannis a refuzat sa participe lansarea PNRR pentru că eu am refuzat strategiea de a ataca PSD. 

Eu am atacat PSD din cauza consecintelor politicii lor, pentru ca a vandut iluzii, a creat speranțe”, a mai spus Orban. 

Orban, dezvăluire despre anul 2024 - un posibil tandem Mircea Geoană și Klaus Iohannis: președinte - premier?

„Planul lui Iohannis..., care nu dorește să se pensioneze și care după ce își termină mandatul în 2024 dorește să fie premier. Președintele nu mai e ales de popor (dacă se schimbă Constituția - n.red.), ci e ales de Parlament și e mai ușor de implementat o negociere politică decât o campanie în care cetățenii români sunt cei care decid. Nu mai poate fi președinte. Are două mandate pline, nu mai poate fi președinte. Deci el își dorește să fie premier. Și pentru a fi premier are nevoie de câteva lucruri: să controleze PNL și are nevoie de un partener cu care să se înțeleagă, să-i ofere câștigarea președinției României și acel președinte și partener”, a dezvăluit Ludovic Orban, miercuri seară, la Culisele statului paralel.

Întrebat dacă planul ar fi tandemul Mircea Geoană președinte – Klaus Iohannis premier, Ludovic Orban a spus: „Eu am mai fost în filmul ăsta. E posibil.

Deși, dacă ne uităm în istoria alegerilor prezidențiale, vom vedea că la alegerile prezidențiale, de regulă, candidatul la funcția de președinte al României a fost președintele PSD, indiferent că a fost Ponta, Geoană, Năstase. Filmul ăsta a mai fost în 2009”, a declarat Orban.

„Motivul pentru care s-a pus atâta determinare, toate pârghiile posibile și imposibile, folosirea amenințărilor, a a unor instrumente profund nedemocratice. Congresul (congresul PNL, din 25 septembrie - n.red.) a fost cel mai nedemocratic din istoria tuturor partidelor din România. Grupul care a controlat votul e hotie. E capabil sa impiedice exercitarea votului in orice comnitate locala, E un pericol pentru democrație. 

Pe Iohannis il intereseaza intelegerea dupa 2024.

Ii dau o veste proastă lui Iohannis. Nu rezistă... Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din târg. În România, planurile ,mai ales in politica, nu dureaza. USL nu a durat. Pentru ca Ponta a  ajuns prim ministru, dar, când trebuia sa-l sprijine pe Crina Antonescu..., voia sa fie si premier si sa se aleaga si președinte”, a mai punctat Orban. 

Cât va rezista înțelegerea PNL cu PSD - „Conducerea PNL se îmbată cu apă rece!”

„De regulă, o înțelegere se face în funcție de realitatea politică. Ce revendică azi PNL este paritatea, care nu este reală. Chiar dacă in Parlament , dezechiliburl e mai mic, echipa demolatoare a reusit performanta sa aduca PNL de la 25-30% sub 15-17%. 

Conducerea PNL se îmbată cu apă rece. În democrație, opinia publică, voința oamenilor pana la urma se impune.

Acest mariaj face un dezechilibru și mai mare. Pentru că simplul fapt ca PNL s-a asezat la masa cu PSD ne-a afectat, dar va fi masiva pierdera cand va fi guvern cu PSD. 

În momentul votului politic, scade ponderea votului clientelar. 

PSD așteaptă PNRR, schimbarea PNRR. SIIJ si legile Justitiei. De unde coaliția de guvernare o avea inscrisa in program inclusiv in PNRR”, a mai spus Orban.

Cum pot crește pensiile și alocațiile cu propunerile populiste ale PSD - De ce nu dispar pensiile speciale

Pensiile nu pot creste in mod real decât in două conditii: când cresti numarul de angajati și cresterea economică, cu creșterea investitiilor. Daca le maresti mai mult decât iti permiti, dai bani de la bugetul de stat. Care bani nu se pot duce in investitii”, a explicat Orban.

„Am fost categoric impotriva PSD. De ce? Pentru ca electoratul construit in peste 30 de ani , o mare parte, nu crede in reforme, investitii.  

Cota de impozitare, averile, reducerea birocrației, a numărului de județe, localități, nu mai putem tine administratia daca nu au oamen icu capacitate administrativă. Ce a făcut PSD în 2020 - propuneri populiste. Doi ani de zile au interzis listarea la Bursa a oricărei companii de stat. Existau interese ascunse. Trăim intr-o economie capitalistă, Bursa arata nivelu lde dezvoltare, cele mai mutle finantari, comapniile le iau de la Bursa”, a mai spus Orban.

Despre majorarea alocațiilor, Orban a spus că s-a făcut in 2019, susținută de R. Sighiartău, în 2019. „Alocatiile nu fuseseră crescute din 2015, când tot PNL, in Opozitie, printr-un amendament la lege, a crescut alocatiile. Ce a facut PSD. Dupa dublarea alocatiilor, au venit si au dublat inca o data in 2019. Nu poti face astfel de lucruri”, a punctat Orban.

Întrebat de ce nu s-au desființat pensiile speciale, Ludovic Orban a declarat că „la Camera Deputaților am desființat pensiile, toți parlamentarii au votat pentru. Pensiile speciale.... De fiecare data, legea prin care s-au supraimpozitat a fost atacata la CCR si considerata neconsttutionala.

Facand alianta cu PSD pierdem speranta sa scoatem din ghearele PSD, CCR, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache”. 

„Nu se putea face mărirea de 40% și asta a fost o iluzie care a fost făcută pensionarilor. Asta ar fi determinat un deficit al fondului de pesii care nu ar putea fi finanțat de la bugetul de stat, cu atât mai putin in an de criza. Știind că părinții și bunicii noștri au așteptat o creștere de pensii, am asigurat o crestere de pensii, dar amfacut-o, astfel incat sa fie sustenabila. Cresterea punctului de pensie trebuie sa se faca in conformitate cu evolutia economica. Degeaba maresti pensiile, daca nu ai din ce bani sa le platesti. Ce s-ar intampla daca am ajunge in situatia in care nu s-ar mai putea plati pensiile?

Cheltuielile constante, cum sunt cheltuielile cu pensii, cum sunt cheltuielile cu salarii, pe care trebuie sa le efectuezi constant. Din cauza asta, atunci cand iei o decizie de crestere a pensiilor, trebuie sa te asiguri ca ai resursele necesare ca sa poti sa platesti pensiile. Eu sunt pentru o crestere a pensiilor cum era formula, care era o formula corecta, in conformitate cu sa acoperi integral inflatia, astfel incat sa nu piarda din puterea de cumparare, sa creasca puterea de cumparare in functie de cresterea economica, de cresterea salariului mediu”, a explicat Ludovic Orban. 

Orban: PSD a crescut din burtă pensiile. Problema cea mai mare este că PSD întotdeauna promite mai mult

„PSD a venit si a crescut din burta pensiile, a amanat cresterea pensiilor. Trebuie facut un lucru care e fundamental, pe care PSD a putut sa il faca fara discutie. Trebuie facuta dreptate pentru pensionari, din  cauza schimbarii legii pensiilor de-a lungul timpului si din cauza unui indice de crestere care este utilizat, s-a ajuns la discrepanta, la conditii de contributivitate relativ similare.

Cand am venit, era o intarziere in ceea ce priveste solutionarea dosarelor de pensii, erau zeci de mii de dosare de pensii pe care am incercat sa le aducem la zi. Incercam digitizarea sistemului de pensii, astfel incat sa nu trebuiasca sa te mai duci dupa adeverinte.

Digitizarea iti aduce un lucru mult mai rapid de a solutiona cereri, de a da decizii de pensionare, inclusiv de a face aceasta recalculare a pensiilor, care inseamna de fapt sa asiguri pensii similare la conditii de contributiviatate similare. Sunt lucruri care trebuie facute si care vor fi facute.

Problema cea mai mare este ca PSD intotdeauna promite mai mult. Oamenii nu trebuie sa creada acele promisiuni mincinoase, ei trebuie sa creada acele promisiuni realiste”, a mai spus Orban.

Orban: Cîțu încă mai visează că va fi acceptat ca prim-ministru de PSD

„PNL a renuntat la dreptul de a desemna un candidat la functia de premier. Decizia de desemnare a unui candidat la functia de premier trebuia sa fie luata in Biroul Politic National si nu s-a luat. Presedintele desemneaza premierul, iar conducerea PNL a renuntat la dreptul de a desemna pentru a nu-l deranja pe Citu. El inca mai viseaza ca va fi acceptat ca prim-ministru”, a punctat Orban, la Culisele statului paralel.

Orban, despre nevoia refacerii coaliției cu USR

„Am obtinut decizia Comisiei Europene, care a a decis finantarea tronsonului de autostrada Sibiu-Pitesti si am semnat contractele de proiectare si constructie, si au si inceput lucrarile pe trei tronsoane si urmeaza si al patrulea. (...)

Astazi, daca PNL face guvern cu PSD, cetatenii romani care simpatizeaza cu ideile liberale, cu ideile crestin-democrate, conservatoare si chiar cei care vor un partid cu un puternic mesaj national care sa respecte traditiile, identitatea, care sa isi sume apararea intereselor fundamentale ale statului roman, este nevoie de reprezentarea acestor cetateni romani. Aceasta reprezentare nu mai poate fi asigurata de ce exista pe piata politica si eu consider ca e o necesitate pentru sanatatea democratiei din Romania constructia acestei forte politice, care sa asigure cu adevarat reprezentarea cinstita a oamenilor”, a anunțat Orban.

Orban, o mică speranță pentru revenirea PNL - Ce spune despre plecările liberalilor alături de el

„Suntem 18 parlamentari si mai urmeaza. Am avut val de telefoane si de SMS-uri din partea membrilor PNL, care ma grabesc sa iau o decizie si care imi spun ca isi vor da demisia daca nu iau o decizie. Atat timp cat am spus si de la tribuna Parlamentului, imi fac mari sperante ca exista cea mai mica sansa ca PNL sa fie intors pe drumul corect, pe reprezentarea onesta a oamenilor care s-au pus sperantele, ma zbat pentru aceste lucruri.

In conditiile in care PSD va fi cooptat la guvernare, sansa de suspendare este egala cu zero. E o diferenta intre mine si unii de la AUR. AUR incearca sa castige voturi din campania de demitere, desi ei stiu foarte bine ca nu se poate vota o majoritate parlamentara, eu chiar consider ca este necesar ca Iohannis sa fie demis", a mai precizat Ludovic Orban.

Cum a dat buzna DNA la o întâlnire a taberei Orban de stabilire a strategiei politice

,,Eu intotdeauna am sustinut independenta justitiei si de factorul politic, si de interventii din partea altor institutii. Sa nu uitam ca a existat un director al Directiei Juridice SRI care vorbea de campul tactic, care insemna urmarirea hotararilor instantelor. Au fost niste incalcari grave ale independentei justitiei, au fost rapoartea care au prezentat cazuri cunoscute de procurori, despre care se stie foarte clar ca au facut abuzuri si ca au incercat sa puna presiune asupra judecatorilor. Probelma este sa nu mai poata sa intervina. Eu nu inteleg de ce trebuie sa numeasca procurorul-sef DNA sau seful Parchetului General sa fie numit de presedinte.

In ziua in care noi doi am avut o intalnire la Valea cu Pești, pe malul lacului Vidraru, sa discutam, sa gandim strategia de perspectiva. In timpul acelei intalniri au venit doi ofiteri de politie.

Domnul Miuțescu nu a opus rezistenta, le-a predat telefonul in baza mandatului respectiv, nu avea nimic de ascuns, nu i s-a comunicat nicio calitate, i s-a spus doar ca este o cercetare in rem. Procurorul a dispus confiscarea telefonului. S-a dat pe surse o stire, chiar in ziua in care Miutescu si-a anuntat dezafilierea, ca Miuțescu a fost dus la DNA, ca s-a facut descindere la sediul PNL. Nu a fost nicio descindere. Domnul Miuțescu nu a fost la DNA, nu l-a saltat nimeni", a mai declarat Ludovic Orban, miercuri seară, în exclusivitate, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

Înregistrarea emisiunii Culisele statului paralel din 10 noiembrie poate fi urmărită AICI: https://www.realitatea.net/emisiuni/culiselestatuluiparalel