MENIU

Ludovic Orban, despre tronsonul de autostradă Ploieşti-Buzău: Va fi finanţat prin PNRR

Ludovic Orban, președintele PNL / Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, susține că tronsonul de autostradă Ploieşti-Buzău va fi finanţat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

"De curând a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru tronsonul de autostradă Ploieşti-Buzău, care face parte din A7. Autostrada A7 va asigura, practic, traversarea de la nord la sud sau de la sud la nord a Moldovei (...). E în curs de pregătire documentaţia de licitaţie şi, de asemenea, pot să vă spun că e aproape 100% că acest tronson de autostradă va fi finanţat prin fondurile pe care le va obţine România în cadrul Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. Nu e singurul tronson care va fi realizat în următorii ani, este aproape de finalizare documentaţia tehnico-economică şi pe alte tronsoane, cum e Buzău-Focşani", a afirmat, astăzi, Orban, citat de Agerpres, în cadru unei vizite în Buzău.

Acesta a adăugat că este în curs de pregătire şi documentaţia tehnico-economică pentru modernizarea căii ferate de pe coridorul IX paneuropean.

"Este o axă vitală pentru transportul feroviar care trebuie adusă la standarde europene", a arătat președintele Senatului.