MENIU

Ludovic Orban a declarat că nu susține certificatul verde COVID-19

Ludovic Orban FOTO: Profimedia images

În cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, Ludovic Orban a declarat ca nu susține certificatul verde Covid-19, pentru ca acesta încalcă unele principii si drepturi fundamentale.

‘’Eu nu susţin certificatul verde şi mi se pare o măsură care încalcă grav câteva principii. Certificatul verde a apărut de la nivel european în primă fază, deşi nu este adevărat, aşa cum susţin mulţi. Nu ne impune Comisia Europeană. Ăla este un certificat de circulaţie internaţională, dar nu este un certificat prin care să restrângi dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială’’ a spus politicianul.

"Se ştie clar că persoanele care sunt vaccinate sunt persoane care pot să transmită virusul. Eu nu pot, din punct de vedere epidemiologic, să justific o diferenţiere, o discriminare între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, atât timp cât şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate pot să transmită virusul. Să afectezi dreptul la muncă, asta e o chestiune fără precedent, pentru că este o gravă afectare", a punctat parlamentarul.

 

Mai multe articole despre:
covid vaccin certificat declarații ludovic orban