MENIU

Lucian Bode: ”Organizatorii protestului de la metrou vor plăti în fața legii!” Ministrul de Interne face apel la dialog

Lucian Bode a anunțat, vineri, că liderii protestului de la metrou vor ajunge în instanță. Ministrul de Interne a subliniat că, prin ”așa-zisa acțiune spontană”, a fost încălcată prevederea legală de a asigura o treime din capacitatea de transport. 

”Există o solicitare din partea Metrorex, pe care am trimis-o către DIICOT. Este vorba despre o plângere.
Noi am deschis un dosar de urmărire penală în sensul în care nu sunt respectate regulile și prevederile legale cu privire la asigurarea transportului public.
Este inadmisibil să îți bați joc de sute de mii de bucureșteni în plină pandemie, să nu te intereseze de nicio reglementare legală, ascunzându-te în spatele așa-zisului protest spontan. 

Legea trebuie aplicată. Aceste încălcări ale legii vor trebui să fie clarificate în instanță. Cine și-a asumat să facă o astfel de acțiune, fie ea și spontană, va plăti în fața legii, să fiți convinși de acest lucru!

Dosarul vizează încălcarea prevederilor legale prin care erau obligați să asigure o treime din capacitatea de transport, nu să-l întrerupă în integralitate”, a anunțat ministrul de Interne. 

Plângeri PENALE în urma protestului de la metrou: acuzații de terorism, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor

Lucian Bode a făcut apel la dialog și și-a exprimat speranța ca sindicaliștii, Prefectura și conducerea Metrorex să ajungă la un consens în urma discuțiilor de vineri. 

”Toată lumea întreabă de ce nu intervenim în forță. Eu sunt convins că soluția la îndemâna tuturor, a celor două părți, este dialogul. O delegație formată din reprezentanți ai sindicatului discută cu Prefectul Capitalei și cu Directorul general al Metrorex. Îmi exprim speranța că, în urma acestui dialog, vor ajunge la concluzia că acest conflict trebuie să înceteze”, a mai spus ministrul.