MENIU

Lista alimentelor care cresc colesterolul bun

Lista alimentelor care cresc colesterolul bun

Alimentația este foarte importantă, pentru că te poate ajuta să controlezi colesterolul rău (LDL) și să crești nivelul colesterolului bun și să eviți problemele grave de sănătate.

Află care sunt alimentele bogate în colesterol bun pe care trebuie să le consumi mai des:

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este foarte bogat în colesterol bun. Consumul regulat al acestuia poate reduce efectul nociv al colesterolului rău asupra organismului și poate proteja inima. Înlocuiește uleiurile pe care le folosești de obicei cu ulei de măsline extravirgin!

Fasole și leguminoase

Fasolea și leguminoasele reprezintă o sursă excelentă de fibre. Bogate în colesterol bun, acestea sunt o sursă excelentă de vitamina B, care este benefică pentru inimă, protejându-te împotriva atacului de cord.

Fructe bogate în fibre

Prunele, merele și perele sunt alimente foarte bogate în grăsimi benefice. Consumate zilnic, acestea te ajută să îți menții sănătatea inimii și să eviți apariția bolilor cardovasculare sau a obezității.

Pește gras

Acizii grași Omega 3, care se găsesc în peștele gras, scad nivelul colesterolului rău și îl cresc pe cel al colesterolului bun. Somonul, macroul, sardinele și tonul sunt doar câteva dintre sortimentele de pește indicate.

Mai multe articole despre:
alimentatie sanatoasa