MENIU

Laptele de migdale și beneficiile sale

<p>Laptele de migdale și beneficiile sale</p>

Laptele de migdale este varianta sanatoasa, delicioasa si neprocesata a laptelui din comert. Este o bautura ideala atat pentru cei care au intoleranta la laptele de origine animala, cat si pentru cei atenti la silueta, intrucat este sarac in calorii. Premierul britanic David Cameron se numara printre cei care consuma frecvent lapte de migdale.

Cum se prepara laptele de migdale?

Pentru un litru de lapte de migdale ai nevoie de 250 de grame de migdale, un litru de apa si patru lingurite de miere, daca il vrei dulce. Migdalele se lasa intr-un bol cu apa timp de 24 de ore, pentru a „trezi" proprietatile lor. Prin inmuiere, cantitatea de enzime creste de 3-6 ori si se elimina anumite substate toxice.

Dupa cele 24 de ore, apa din bol se arunca, iar migdalele se spala sub un jet de apa rece. Se pun, apoi, in blender, intr-un litru de apa, si se amesteca 2 - 4 minute, la cea mai mare viteza. Compozitia se trece printr-o strecuratoare fina, iar laptele rezultat se varsa intr-o sticla si se pastreaza in frigider. Poti adauga miere, sirop de agave, scortisoara sau vanilie. Laptele de migdale se pastreaza 2 - 3 zile, iar o portie de lapte de migdale are aproximativ 60 de calorii.

Citește articolul integral pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
beneficii Migdale lapte de migdale