MENIU

La un pas să fie demis, Toader continuă războiul cu Lazăr

La un pas să fie demis, pentru că nu dat cele două ordonațe cerute de liderii PSD și ALDE, ministerul Justiţiei, Tudorel Toader,  reia, începând de astăzi, procedura de selecţie a candidaților pentru postul de  procuror general. Asta deoarece niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi la prima procedură nu a fost declarat admis.

Patru candidaţi şi-au depus dosarele pentru a ocupa postul de procuror general, iar în urma evaluării s-a stabilit că aceştia întrunesc condiţiile de legalitate pentru a participa la selecţie. Este vorba despre Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, iar interviurile au avut loc miercuri.
 
Mandatul lui Augustin Lazăr, actualul procuror general, expiră în această lună. Acetsa a fost numit în funcţie de către preşedintele Klaus Iohannis în 28 aprilie 2016, la propunerea ministrului Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună.
 

Tăriceanu îl lasă din braţe pe Toader: Trebuia să dea ordonanţele

 
În 24 octombrie 2018, ministrul Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedura privind revocarea sa din funcţie şi ulterior a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare în acest sens. Şeful statului a refuzat, însă, în repetate rânduri să dea curs cererii de revocare, afirmând că este mulţumit de activitatea lui Augustin Lazăr. 
 

Dragnea, atac la Toader pentru "ordonanțele care nu există": Păi de ce ai ieșit, frate, în ianuarie?

Mai multe articole despre:
Lazăr toader