MENIU

La ce vârstă simt cel mai mult femeile plăcerea sexuală

Cât trebuie să dureze o partidă de sex. Răspunsul şoc! Te încadrezi?

Kinsey este fondatorul Kinsey Institute for Research în Sex şi afirmă, potrivit cercetărilor efectuate, că vârstă la care bărbaţii trăiesc cel mai intens plăcerea sexuală este de 18 ani, în timp ce femeile ating acest climax la 30 de ani. Despre acelaşi subiect a făcut un studiu şi David Buss, de la Universitatea din Texas, care a ajuns la concluzia că femeile ating apogeul de plăcere sexuală undeva între 30 şi 40 de ani, arată Sănătatea.ro.

Motivul, susţin specialiştii, este apropierea de menopauza, etapă în care ovulele sunt în proces de îmbătrânire şi au nevoie de mai mult sex pentru procreare, cu toate că nu este şi dorinţa mamelor. O altă concluzie a studiilor realizate de cercetătorii americani este că între 27 şi 45 de ani, femeile sunt cele mai dispuse să încerce o serie de experimente sexuale.

Kinsey susţine că între 27 şi 45 de ani, femeile au cele mai multe orgasme decât în restul vieţii. O altă cifra interesantă este cea a fertilităţii. Această se ridică de la 3% la 5%, după vârstă de 30 de ani. Specialistul Margarita Murillo susţine că motivul pentru care femeile trăiesc mai libere aventurile sexuale după o anumită vârstă este maturitatea emoţionalăcare se construieşte cu timpul. Dacă bărbaţii rămân nişte copii de-a lungul vieţii, atingând o oarecare maturitate la 40-45 de ani, în cazul femeilor acest proces de maturizare creşte, începând chiar din perioada adolescentină.

Mai multe articole despre:
femei bărbaţi sex placere sexuala Vastă