MENIU

Iohannis a răbufnit: "S-au certat găștile din PSD și au propus trei nume. I-am refuzat și în scris"

UPDATE | Citește mai jos cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis, în timp real! Președintele României a anunțat că a trimis către PSD, astăzi, refuzul scris de a numi cei trei miniștri propuși de Partidul Social Democrat, Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu.

Klaus Iohannis: "Cea mai slaba guvernare dupa Revolutie. Zero autostrazi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizari, nimic. Cu o exceptie. La modificari pe legile justitiei, pe codurile penale, au lucrat mult si prost"

"Se pune intrebarea retorica: de ce au lucrat PSD-istii atat de mult si de intens pentru subjugarea Justitiei. Raspunsul este cunoscut si clar: pentru a-l scapa pe Dragnea de justitie. De asta lucreaza PSD-ul de doi ani si jumatate. Pentru PSD este mai important sa ii fie bine lui Dragnea decat sa le fie bine romanilor"

Citește și: EXCLUSIV realitatea.net | PSD, atac frontal la Iohannis

"PSD are impresia ca Romania nu trebuie sa fie aproape de Uniunea Europeana, se preocupa de problemele lui Dragnea, nu de problemele Romaniei"

"Inainte de Sfintele Sarbatori de Pasti, mi-au propus PSD-istii o remaniere a acestui guvern. Nu pentru a face guvernarea mai buna, nu va faceti iluzii. S-au certat ei între ei, gastile din interiorul PSD, si au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea si Brailoiu Si le-am spus atunci ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere, pentru ca nu aduce nimic nou, nimic bun, este facuta pentru a guverna mai bine. Astazi, le-am dat PSD-istilor refuzul meu si in scris, ca sa inteleaga mai bine ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere"

"Azi avem ocazia deosebita sa decidem viitorul Romaniei. Pe 26 mai, este vorba despre viitorul european al Romaniei. In democratie, lucrurile in politica se schimba prin vot. Asadar, votati pe 26 mai"

Vezi mai jos declarația integrală, în VIDEO!

----------------------------------------------

Știrea inițială

Klaus Iohannis susține, la ora 12:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, care va fi transmisă în direct pe Realitatea TV și pe Facebook Realitatea.net.

Conform comunicatului remis de Administrația Prezidențială, "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține miercuri, 15 mai a.c., ora 12:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni (acces pentru reporterii și redactorii acreditați; oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; imaginile video vor fi difuzate presei acreditate prin sistemul unic de transmisie în direct; declarația va fi transmisă live la: https://bit.ly/LIVEPR.)".

Declarație de presă înseamnă că președintele Klaus Iohannis nu va accepta întrebări din partea presei.

Conform informațiilor Realitatea TV, subiectul declarației de presă îl va reprezenta remanierea guvernamentală.

Citește și: Iohannis a decorat-o pe scriitoarea Micaela Ghiţescu, dar după decesul victimei torționarului Vișinescu

 

CONTEXT

Totul vine în contextul în care senatorul PSD Șerban Nicolae a lansat un atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis, căruia îi reproșează că „a impus un simulacru de referendum” pentru a "parazita" alegerile europarlamentare.

„26 MAI – DOAR ALEGERI EUROPARLAMENTARE!

Ca să paraziteze alegerile pentru Parlamentul European și ca să-l ajute cât o putea pe domnul Goe din fruntea listei partidului să nu rămână o loază și anul ăsta, Klaus Iohannis a impus un simulacru de referendum. Fals și uz de fals, specialitatea casei! Sau a caselor…

Ceea ce ni s-a prezentat, cu întrebări inepte și exprimări contorsionate, NU ESTE UN REFEREDUM! Este alibiul participării domnului Iohannis la acțiuni de partid, scuza jenantă a unui politruc (după propria caracterizare!) și o manipulare ieftină. Conștient, nu poți accepta propria-ți batjocorire!

În 26 mai, în secția de votare, EU REFUZ TENTATIVA DE FRAUDĂ MORALĂ ȘI AȘA-ZISUL BULETIN DE VOT PENTRU REFERENDUM! Nu este un referendum real și licit și nu este o intenție onestă în spatele aceste manevre ieftine. Eu susțin participarea la toate tipurile de scrutin, dar nu la simulacre. Merg pe 26 mai la secția de votare și voi vota doar la alegerile pentru Parlamentul European!” a fost mesajul postat de Șerban Nicolae pe Facebook.

PSD: "Iohannis să își ceară scuze"

În plus, PSD a solicitat președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze, potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu.

"România continuă să se dezvolte bine în guvernarea PSD. Conform INS, creșterea economică înregistrată pe primul trimestru din acest an este de 5% (față de același interval din 2018), în consens cu prognoza Guvernului.

Este o creștere economică de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene.

De asemenea, față precedentul trimestru, s-a constatat o accelerare a creșterii economice, cu un avans de 1,3%. Realitatea confirmă din nou că programul PSD funcționează bine. PSD solicită președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze pentru prognozele greșite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească", a afirmat Olguța Vasilescu.

Citește și: Dacian Cioloș revine după atacul către Iohannis: ”Nu a fost deloc în intenția mea”

Ce spunea Klaus Iohannis aseară

Președintele Klaus Iohannis a lansat aseară un apel pe pagina sa de Facebook către toți românii. Iohannis îndeamnă românii să vină la vot, spunând că ”noi nu suntem un neam de hoți, suntem un popor care vrea justiție dreaptă și trebuie să ne eliberăm de această guvernare eșuată și toxică a PSD”.

”Referendumul și alegerile europarlamentare sunt, ambele, despre viitorul nostru, al românilor. Umblă politicieni prin țară să spună că votul din 26 mai nu este important. Ba da, pentru români este foarte important să dea un răspuns clar atacurilor pesediste asupra justiției. În loc să se preocupe de problemele țării, PSD a avut în cap de la bun început doar să rezolve dosarele hoților cocoțați în vârful statului. Noi nu suntem un neam de hoți, suntem un popor care vrea justiție dreaptă și trebuie să ne eliberăm de această guvernare eșuată și toxică a PSD. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Iar dacă vrem schimbare, pe 26 mai votăm!”, a scris Președintele României pe Facebook. 

Mai multe articole despre:
PSD Klaus Iohannis