MENIU

Klaus Iohannis: Există câteva semne pozitive privind aderarea la Schengen. România nu îndeplinește regulile pentru vizele SUA

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis a precizat, în conferința de presă de marți de la Palatul Cotroceni , că există semne pozitive privind aderarea României la Spațiul Schengen, dar nu poate promite dacă va fi până în 2024. În același timp, șeful statului a reamintit că nu este o soluție ăncă pentru vizele SUA, pentru că România nu îndeplinește regulile.

”În ceea ce privește chestiunea Schengen, pot să vă spun că și eu, și echipa mea am avut o activitate importantă și intensă pe această temă. Încercăm să revigorăm discuția pe plan european european și există câteva semne pozitive. Dar nu vreau să promit ceva ce nu știm când se va realiza, ce poate nu se poate realiza în viitorul apropiat, a declarat Klaus Iohannis, în conferința de presă de marți de la Palatul Cotroceni.

„În ceea ce privește Visa pentru SUA, nu cred că îi privește pe foarte mulți româin. Din păcate, regulile pentru Visa Waiver sunt extrem de stricte și, din păcate, România nu le îndeplinește.

În speță rata de refuz la vize e mult mai mare decât nivelul de la care poate să înceapă discuția politică. Rata de refuz este în continuare foarte mare și nu se poate ajunge la o discuție politică pentru ridicarea acestor vize. MAE lucrează pe această speță.

Nu cred că putem să ne așteptăm ca într-un viitor foarte apropiat să avem un rezultat pozitiv pe această temă, dar pe noi ne preocupă și lucrăm pentru asta”, a sdeclarat Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis schengen aderare schengen vize sua