MENIU

Joe Biden comite o nouă gafă: „Să lingem lumea!”

Foto: Profimedia

Președintele american se face remarcat cu o nouă gafă. Aflat într-o vizită în Irlanda, Joe Biden a propus să „lingem lumea”. 

În timpul unui banchet care a avut loc la Castelul Dublin, joi seară, președintele Biden le-a spus liderilor irlandezi că vrea să „lingă lumea”.

„Nu există nimic și mă refer la asta din adâncul inimii mele – nu există nimic pe care națiunile noastre nu pot realiza dacă o facem împreună. Chiar vorbesc serios”, a spus președintele unui grup mare aflat la eveniment.

„Așadar, vă mulțumesc tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Și să mergem - să mergem să lingem lumea. Să o facem. Mulțumesc”, a spus Biden, conform transcripției discursului de la Casa Albă.

Remarca a fost urmată de aplauze și ovație din partea mulțimii. Motivul acestei reacții poate fi înțeles de către finii cunoscători ai expresiilor anglo-saxone. Potrivit dicționarului online Cambridge, o definiție alternativă a verbului „a linge” include „a învinge cu ușurință într-o competiție, luptă etc.” În cazul traducerilor în alte limbi, însă, rezultatul este hilar.

Cu toate acestea, chiar și nativii englezi au lansat ironii la adresa discursului lui Biden.

 „Cum este asta real?” a comentat un utilizator Twitter.

Biden vizitează Marea Britanie și Irlanda în aceste zile și a reușit să marcheze mai multe greșeli. Președintele SUA a arătat lipsă de respect față de prim-ministrul britanic Rishi Sunak, respingându-l atunci când s-au întâlnit. În Dublin a avut nevoie de o foaie pentru a semna o carte de oaspeți la reședința președintelui Irlandei. Iar în orașul Irlandez Dundalk, unde Biden a vizitat un pub, a confundat numele popular al echipei de rugby din Noua Zeelandă cu numele organizației paramilitare britanice care a luptat împotriva independenței Irlandei. 

Mai multe articole despre:
joe biden sua presedinte sua