MENIU

Jens Stoltenberg: Ucraina va deveni membru NATO, la fel și Suedia și Finlanda. Ce a spus oficialul NATO despre Republica Moldova

Ucraina va deveni membru NATO, la fel și Suedia și Finlanda. Este anunțul făcut de șeful Alianței Nord-Atlantice care spune că în primul rând, războiul trebuie câștigat de Ucraina, după care poate să intre în NATO.

Jens Stoltenberg se duce astăzi în Turcia să discute cu președintele Erdogan pentru a nu se mai opune aderării Suediei și Finlandei. Iar în ce privește securitatea Republici Moldova, NATO anunță că va sprijini Chișinăul în fața ostilităților. 

„Am spus-o de mai multe ori, că Ucraina va deveni un membru al Alianței. Dar prioritar acum este să ne asigurăm că Ucraina va câștiga războiul. Principalul lucru al aliaților NATO este să se asigure că Ucraina primește ajutoarele, sprijinul militar și muniția necesară pentru a împinge înapoi invadatorii ruși,” a spus secretarul general al Alianței Nord Atlantice în timpul unei conferințe.

„Am îndemnat Turcia să ratifice atât Finlanda, cât și Suedia împreună deja de toamna trecută,” a adăugat Stoltenberg.

Oficialul NATO a informat și cu privire la intențiile grupului miliatr în ceea ce privește țările partenere, printre care și Republica Moldova

„De asemenea, miniștrii au discutat despre angajamentul nostru față de alți parteneri ai noștri care sunt în pericol, inclusiv Bosnia și Hețegovina, Georgia și Republica Moldova. Am căzut de acord să intensificăm sprijinul cuvenit pentru a le spori capacitățile de apărare și rezistență, și de interoperabilitate cu NATO,” a mai spus Stoltenberg.