MENIU

ISU a publicat un ghid de SUPRAVIEȚUIRE pe timp de FURTUNĂ! Raed Arafat: Monitorizăm situația

Raed Arafat, secretar de stat în MAI

În condițiile în de vreme extremă și avertizări emise de meteorologi și hidrologi chiar și de la o oră la alta, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a emis un Ghid de supraviețuire pe timp de FURTUNĂ, despre care ar trebui să știe, credem noi, fiecare român. Ghidul poate fi citit de pe pagina Fiipregatit.ro. Șeful DSU Raed Arafat a afirmat, pentru Realitatea PLUS, că autorităzile monitorizează, în prezent, situația generată de furtuni.

"Ghidul a fost emis încă din anul 2017 și se află pe portalul Fii pregătit.ro. Oamenii vor găși acolo toate ghidurile. Noi suntem în monitorizarea situaților când apar fenomene de tip now casting.

Cel mai important este să eviți să rămâi în aer liber, să inti într-o scară de bloc, într-un magazin sau să stai în casă, să aștepți să treacă perioada de fenomene extreme, să scoți toate aparatele din priză, să fii atent la firele de curent, atunci când ieși din nou afară, dar și la obiectele care ar putea cădea peste ține", a afirmat Arafat.

Întrebat cum au decurs lucrurile după avertizările now casting de aseară, șeful DSU a răspuns: "Persoane care au avut nevoie de ajutor, pe alocuri, au fost. Din fericire nu au fost situații grave. Pompierii au intervenit acolo unde au rămas oameni fără current. Nu am avut perosane care și-au pierdut viața". 

Ulterior anunțului făcut de Raed Arafat, grupa operativă de la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a fost activată pe durata codului portocaliu de vijelii de sâmbătă, din Bucureşti şi Ilfov, pentru monitorizarea situaţiei, în vederea adoptării prompte de măsuri, după cum informează și Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai multe articole despre:
isu ghid supravieturie furtuna arafat