MENIU

Ioana Ene Dogioiu: Nicuşor Dan n-a vrut Primăria, a urmărit imagine pentru alegerile din toamnă

Ioana Ene Dogioiu, senior editor ziare.com, a fost invitata Emmei Zeicescu la ediţia specială în care s-au analizat rezultatele alegerior locale de duminică, 5 iunie.

"Nu a fost surpriza. Ma asteptam pe fondul acestei dezamagiri generale, cu cauze foarte profunde, care merg inclusiv catre Presedintele Iohannis. Sentimentul pe care il am este ca dansam voios pe Titanic, adica pe democratia românească. 43% Firea din 30%?

Ştirea zilei nu este ca a luat Firea 43 si Dan 30. Ştirea zilei de ieri este ca 70% din bucureşteni le-au dat cu flit la toti. Nu s-au regasit in niciunul. Nu e fain deloc. Eu ce spuneam ca dansam pe Titanic? Raportat la electoratul din Bucuresti, Firea a luat 13%. Nicuşor Dan se considera un mare invingator cu 180.000 de voturi. Astea nu-s victorii, astea-s infrangeri pe linie.

Nici nu mai vorbesc de liberali, acolo e dezastru total. La PNL trebuie ras tot. De la Blaga şi Gorghiu. Am vazut ca vrea domnul Buşoi sa preia filiala PNL Bucureşti. WOW! Domnul Busoi care s-a retras din fata zidului pe care l-a vazut venind. Acuma vine proaspat curat si uscat. Invinsii sunt clari. N-a invins nimeni. In Bucureşti e un dezastru al democratiei. Electoratul bucurestean era acid, informat. Nu s-a regasit in nimeni. Cineva trebuia sa castige. Procentual, se facea 40% .

Gabi Firea o sa se apuce sa puna panselute. Firea are un partid. Dragnea n-a existat toata campania. Cand a aparut Dragnea? Aseara. A anuntat ca nu se mai retrage. Ponta, un inculpat, se pregateste sa devina al 3-lea om in stat.

Macar Predoiu si-a dat demisia. Despre morti, numai de bine. E o chestiune de demnitate. A pierdut monstruos, dramatic. Campania a fost lipsita de imaginatie. N-am inteles nimic din campania lui Predoiu. Parca vad ca doamna Gorghiu şi Blaga vor spune ca scorul e bun. Ni-l asumam la final. Toti isi asuma acum penalii. Pana la un punct, ne meritam soarta. Ma pun in papucii celui care n-a fost la vot şi care spune ca m-am mobilizat ultima data si l-am votat pe Iohannis, un presedinte care urmareste totul cu ingrijorare. Iohannis habar n-are pe ce lume traieste la Cotroceni.

Mi se pare noaptea mintii partidul fara ideologie. In politica, ideologia are un rol primordial.

Nicusor Dan are in jur de 180.000 de voturi. A plecat foarte din timp in campanie. El este cel mai lipit de imaginea Bucurestiului. Dan nu ma convinge deloc, mi se pare marea pacaleala. Nu are doctrina, nu are principii. Lipsă de ideologie. Nicusor Dan n-a vrut sa castige aceste alegeri. Haideti sa ne amintim cronologic si factual propunerea care i-a fost facuta lui Nicuşor Dan de catre PNL. Un sondaj Dan-Predoiu, iar castigatorul sa fie sustinut de pierzator, indiferent de nume.

Domnul Dan daca dorea Bucurestiul facea un sondaj cu PNL, iesea pe primul loc si spunea apoi ca o bate pe Firea. Nicusor Dan a vrut brenduire, nu Primaria. A vrut imagine pentru alegerile din toamna", a spus Ioana Ene Dogioiu la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Predoiu Ioana Ene Dogioiu Dan