MENIU

Invenţie extraordinară: farfuria care schimbă felul în care mâncăm. De ce o recomandă medicii

Pentru a combate obezitatea, o problemă tot mai mare pentru milioane de oameni din întreaga lume, a fost creată o farfurie extrem de ingenioasă, capabilă să absorbă parțial grăsimile din alimente. Acest vas, prieten cu mâncarea sănătoasă, a fost gândit de către compania BBDO Bangkok în colaborare cu Fundația pentru o alimentație sănătoasă din Thailanda.

Fiecare farfurie conține aproximativ 500 de găuri mici, care absorb uleiul din mâncarea așezată pe aceasta, reducând astfel consumul de grăsime. Aparent, farfuria poate absorbi până la 7 mililitri de ulei, ceea ce va duce la o scădere de până la 30 de calorii consumate de către gurmand.

Deși nu pare a fi o scădere importantă a caloriilor eliminate prin această farfurie, rezultatele se pot resimți pe termen lung. Să nu uităm faptul că obezitatea apare în momentul în care indicele nostru de masă corporală, calculat prin raportul de greutate/înălțime, depășește 30 – 34,9 kg/m2. Iar orice metodă de a ne menține sub acest nivel este un plus de sănătate. Conform Organizație Mondiale a Sănătății, obezitatea poate fi exogenă, când este determinată de o alimentație excesivă, sau endogenă, când apare în urma unor tulburări ale glandelor endocrine ori ale centrilor nervoși din hipotalamus.

Totuși, până când să putem să servim masa într-o astfel de farfurie, mai avem de așteptat. Prototipul se află încă în faza de testare și de îmbunătățire.

Sursa