MENIU

Inundațiile au făcut din nou prăpăd. Cod roșu pe râul Bârzava

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în ţară. În Timiş, disperarea i-a cuprins pe localnici după ce râul Bârzava s-a revărsat în localităţile Şoşdea, Sculea şi Boldur. Până la ora 9, în zonă este cod roşu de inundaţii. În Sălaj, un copil de numai trei ani a murit după ce a fost surprins de viitură. 200 de gospodării, o şcoală și mai multe străzi din localitatea mureşeană Târnăveni au fost inundate.

Râul Bârzava s-a revărsat şi în localităţile Şoşdea şi Sculea. Pompierii şi localnicii au înalţat diguri din saci de nisip, pentru a ţine apa departe, însă dumurile din zonă sunt blocate.

 

 În localitatea Boldur, din Timiş, digul de protecţie s-a spart în mai multe locuri, iar apa Bârzavei a năvălit cu putere pe câmpuri şi în curţile oamenilor. Şoseaua dintre Lugoj şi Buziaş s-a inundat.

 

O ploaie torenţială a făcut ravagii în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Pârâul Botorca s-a revărsat, iar oraşul a fost umplut de ape. Un şofer a rămas blocat în maşină, în mijlocul viiturii şi a fost salvat cu ajutorul unui excavator. La câţiva metri depărtare un alt autoturism nu a mai putut înainta din cauza puhoiului de apă. Unii oameni s-au adăpostit in portbagaj, iar în cele din urmă au fost salvaţi.

Şi zeci de gospodarii şi terenuri arabile din comuna băcăuană Hemeiuşi au fost afectate de ploi, iar malul unui drum s-a surpat. Oamenii din zonă se plâng ca apa le-a distrus agoniseala de o viaţă.

Vremea extremă a făcut şi victime. Un copil de doar trei ani din judeţul Sălaj a murit după ce a fost surprins de o viitură puternică, în timp ce traversa cu căruţa, împreună cu mama şi fratele său, o vale din zona localităţii Cheud.

Guvernul Cioloş a anunţat că şase județe au cerut ajutor de aproape 100 de milioane de lei pentru pagubele provocate de ape.

Mai multe articole despre:
null