MENIU

Interpol trimite o echipă de experți internaționali în Liban pentru identificarea victimelor exploziei devastatoare

Beirut după explozie

Agenția Interpol a anunţat, vineri, că va trimite o echipă de experţi internaţionali specializată în identificarea victimelor după exploziile devastatoare de marţi, din Beirut, la solicitarea autorităţilor libaneze. Explozia s-a soldat cu cel puțin 154 de morți și 5.000 de dispăruți.

La trei zile după tragedie, zeci de persoane sunt în continuare căutate de rude și autorități.

"Experienţa Interpol poate oferi un ajutor important autorităţilor ţării şi vom continua să oferim Libanului toată asistenţa necesară. Oraşul, ţara şi nenumărate familii rămân în stare de şoc", a transmis Interpol, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Experţi ai Echipelor de răspuns la incidente (IRT) din cadrul Interpol sunt desfăşurate pe teren, la cererea ţărilor membre, atunci când au loc dezastre naturale, accidente sau atentate. Anul trecut, o echipă IRT a intervenit la Nairobi după atacul mortal din ianuarie împotriva unui complex hotelier din capitala Kenyei şi, în martie, în Etiopia, după prăbuşirea unui zbor al Ethiopian Airlines, la scurt timp după decolarea de la Addis Ababa.

Peste 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce exploziile uriaşe de marţi, din portul din Beirut, au distrus numeroase clădiri, iar Libanul mai are rezerve de grâne pentru mai puţin de o lună, în condiţiile în care principalul siloz al ţării a fost distrus. Spitalele din țară sunt copleșite de numărul mare de răniți.


Mai multe articole despre:
interpol libia